Rosenholm intar centercourten: Starten kan bli extra viktig

0

På måndagskvällen går Patrik Rosenholm in som sista match på centercourten i Stockholm Open. Han gör det mot Bernard Tomic och har värmt upp med att under söndagen träna med både Grigor Dimitrov och Marcos Baghdatis.

– Jag tror starten kommer att bli viktig, säger Rosenholm.

 

Två år har gått sedan vinsten i första omgången mot Gael Monfils i Stockholm Open. Turneringen då var också den senaste gången Patrik Rosenholm stod på ATP-scenen.

– Det är klart att den matchen betyder något nu. Jag har ju trots allt inte spelat ATP-tennis sedan dess och minnen finns att jag spelat här på centercourten förut. Men det kommer vara lika nervöst nu som då, säger Patrik Rosenholm till swetennis.

Precis som för två år sedan så ställs Rosenholm mot en spelare som är välkänd på touren. På gott och ont.

– Tomic är ju en av de unga spelarna det snackas om och det ska bli oerhört stimulerande att spela denna match.

– Det är en spelare som behärskar de flesta slagen. Han kan dock skifta i kvalitet och emellanåt se omotiverad ut.

Rosenholm är väl medveten om Tomic rykte och också att den omotiverade sidan han pratar om fanns hos Tomic vid hans förra besök i Stockholm Open då han i stort sett ”tankade bort” stor del av matchen mot Jack Sock.

– Visst har jag koll och jag tror starten av matchen kan bli mer viktig än vanligt. Säg att jag får ett tidigt break, då kan kanske den här sidan av honom komma fram.

Någon oro över Tomics slicande har inte Rosenholm.

– Nej, jag utnyttjar min slice ganska mycket själv så det kan jag inte säga att jag har.

Under söndagen så passade Rosenholm på att träna med två bekanta namn, Grigor Dimitrov och Marcos Baghdatis.

– Jag känner att jag hänger med på träning mot en sådan spelare som Dimitrov. Vi spelade matchspel och det var jämnt vilket betyder mycket även om det är på träning. I lördags tränade jag å andra sidan med polacken Kapas som var med i kvalet och förlorade med 1-6 ska sägas.

Patrik inledde året knackigt men sedan april har Rosenholm spelat riktigt bra på futurenivå och även spelat en del challengers. Rankingen är just nu en 363:e plats.

– Faktiskt bara en placering sämre än min högsta ranking i karriären, säger 26-åringen som trivs med tennislivet just nu:

– Ja, det gör jag verkligen. Den dagen jag blir nollad av spelarna, ja säg på ATP-nivå, då kanske det inte är kul längre eller om jag är 29 och känner att jag inte har närmat mig en högre nivå. Den dagen kanske det är dags att fundera på att sluta.

Några orosmoln över en civilkarriär efter tennisen har inte den verbale stockholmaren.

– Nej, det är inget som oroar. Jag har bra betyg och naprapat finns i bakhuvudet. Jag har kommit in på naprapathögskolan de senaste åren men flyttat fram det. Den dagen då satsningen på tennisen är över så har jag något att falla tillbaka.

Nu är han måndagskvällens ende svensk i aktion i en sport som svensk media allt som oftast använder som ett bihang numer. Oftast ett negativt sådant. Ett ämne som Patrik själv tar upp.

– Det här eviga pratet om det svenska tennismörkret. Det börjar ärligt talat bli ganska tröttsamt. I hur många år har vi fått höra det nu? Jag vet exempelvis inte hur många svenska fotbollsspelare mer än Zlatan vi har som är topp 300, 500 eller 1000 i världen i deras sport.

 

 

Föregående artikelDustin Brown om sina hektiska dygn – nu klar för kvalfinal
Nästa artikelGammal SALK Open-vinnare i kvalfinal: Mitt första besök sedan dess

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här