Rosenholm kvalade in i Como

Patrik Rosenholm hade 6-3 3-1 men lyckades inte knyta säcken. Stockholmaren tappade fem raka game och föll andraset med 3-6. Men i skiljsetet var Rosenholm klart bättre än spanjoren Juan Lizzariturry och vann med 6-2. Därmed är Patrik Rosenholm inkvalad till huvudtävlingen i Comos challengerturnering.

Det såg ut att gå lätt som en plätt. Men 6-3 3-1 förvandlades snabbt till ett skiljeset då Lizzariturry tog fem raka game. Detta trots att Rosenholm hade sina chanser i spanjorens serve i andra halvan av setet.

Precis som i de två inledande seten kopplade sedan Rosenholm snabbt övertag i det tredje setet genom tidigt break. Något som han på ett kontrollerat sätt höll ända in i mål. Starkt att trots tappet i det andra setet komma tillbaka och vinna även om spanjoren inte imponerade.
Tack vare segern i kvalfinalen är Patrik Rosenholm inne i sin första challengerturnering på drygt ett år. Därmed har Sverige tre spelare inne i challengerturneringar under samma vecka. När hände det senast?

Förutom Rosenholm återfinns även Christian Lindell i Como medan Elias Ymer spelar i Bangkok. Vem Rosenholm får möta lottas senare men det blir någon ur kvartetten Alessandro Giannessi, Salvatore Caruso, Mirza Bazic och Jonathan Eysseric. Inte någon omänsklig motståndare någon av dem.

[su_post field=”post_date”]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.