Rosenholm kvalade in i Como

0

Patrik Rosenholm hade 6-3 3-1 men lyckades inte knyta säcken. Stockholmaren tappade fem raka game och föll andraset med 3-6. Men i skiljsetet var Rosenholm klart bättre än spanjoren Juan Lizzariturry och vann med 6-2. Därmed är Patrik Rosenholm inkvalad till huvudtävlingen i Comos challengerturnering.

Det såg ut att gå lätt som en plätt. Men 6-3 3-1 förvandlades snabbt till ett skiljeset då Lizzariturry tog fem raka game. Detta trots att Rosenholm hade sina chanser i spanjorens serve i andra halvan av setet.

Precis som i de två inledande seten kopplade sedan Rosenholm snabbt övertag i det tredje setet genom tidigt break. Något som han på ett kontrollerat sätt höll ända in i mål. Starkt att trots tappet i det andra setet komma tillbaka och vinna även om spanjoren inte imponerade.
Tack vare segern i kvalfinalen är Patrik Rosenholm inne i sin första challengerturnering på drygt ett år. Därmed har Sverige tre spelare inne i challengerturneringar under samma vecka. När hände det senast?

Förutom Rosenholm återfinns även Christian Lindell i Como medan Elias Ymer spelar i Bangkok. Vem Rosenholm får möta lottas senare men det blir någon ur kvartetten Alessandro Giannessi, Salvatore Caruso, Mirza Bazic och Jonathan Eysseric. Inte någon omänsklig motståndare någon av dem.

[su_post field=”post_date”]

Föregående artikelRankingen vecka 35
Nästa artikelLindell vidare i Como

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här