Rosenholm finalklar efter vändning

Patrik Rosenholm. Foto: Emil Holmgren.
Foto: Emil Holmgren.

Patrik Rosenholm är finalklar i Falun efter en härlig vändning i semifinalen mot Ilya Ivashka. Det blev 5-7, 6-4, 5-3 efter att vitryssen kastat in handduken i slutet av matchen.

Ivashka tog första set med 7-5. Med bra längd och tyngd satte han press på Rosenholm, som hamnade på defensiven. Ivashka avslutade med ett break, Rosenholm kastade sitt racket och såg i det läget inte ut som en vinnare.

I andra set hade Ivashka 4-2, men då kom vändningen. Rosenholm vann fyra raka gem och setet med 6-4. Vid 5-4 fick Ivashka behandling. Rosenholm fick ett tidigt break med sig i tredje set och var många gånger pressad i sin egen serve. Vitryssen hade hela 21 breakmöjligheter i matchen, men vann bara tre av dessa. Ivashka valde sedan att kasta in handduken vid underläge 3-5 i tredje set.

Rosenholm är nu framme i sin sjätte Futurefinal i år. Två titlar har han i år och nu väntar förstaseedade Edward Corrie i finalen. Britten slog Jurgen Zopp med överraskande stora siffror, 6-0, 6-4.

Rosenholm har nu också ett järngrepp i Rising Star Tour och en plats i Stockholm Open. En finalplats ger 65 poäng, utöver de 10 som Rosenholm hade med sig från Danderyd.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.