Rosenholm finalklar efter vändning

Patrik Rosenholm. Foto: Emil Holmgren.
Foto: Emil Holmgren.

Patrik Rosenholm är finalklar i Falun efter en härlig vändning i semifinalen mot Ilya Ivashka. Det blev 5-7, 6-4, 5-3 efter att vitryssen kastat in handduken i slutet av matchen.

Ivashka tog första set med 7-5. Med bra längd och tyngd satte han press på Rosenholm, som hamnade på defensiven. Ivashka avslutade med ett break, Rosenholm kastade sitt racket och såg i det läget inte ut som en vinnare.

I andra set hade Ivashka 4-2, men då kom vändningen. Rosenholm vann fyra raka gem och setet med 6-4. Vid 5-4 fick Ivashka behandling. Rosenholm fick ett tidigt break med sig i tredje set och var många gånger pressad i sin egen serve. Vitryssen hade hela 21 breakmöjligheter i matchen, men vann bara tre av dessa. Ivashka valde sedan att kasta in handduken vid underläge 3-5 i tredje set.

Rosenholm är nu framme i sin sjätte Futurefinal i år. Två titlar har han i år och nu väntar förstaseedade Edward Corrie i finalen. Britten slog Jurgen Zopp med överraskande stora siffror, 6-0, 6-4.

Rosenholm har nu också ett järngrepp i Rising Star Tour och en plats i Stockholm Open. En finalplats ger 65 poäng, utöver de 10 som Rosenholm hade med sig från Danderyd.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.