Så nära en fin skalp för Lucas Renard

Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Lucas Renard stod för en bra insats, men föll med minsta möjliga marginal när han pressade förstaseedade Enriqoue Lopez-Perez vid futureturneringen i Turkiet. Förlust med 6-1 2-6 6-7 (6-8).

– Riktigt tungt, men spelet är i alla fall på en annan nivå nu än för några månader sedan. Mentalt höll jag ihop det bra, säger Lucas Renard.

Som ni läst tidigare så har Lucas Renard och Jacob Adaktusson valt att fira julen i Turkiet. Igår blev det vinst för Adaktusson i singel och dubbelvinst för paret Adaktusson/Renard.

Under tisdagen var Lucas Renard ytterst nära att följa upp detta med ytterligare en vinst mot den 208-rankade spanjoren Lopez-Perez. Det blev dock en retlig förlust med 6-1 2-6 6-7 (6-8).

I det sista setet så hade Lucas sina chanser att punktera matchen innan det stundande tiebreaket, och hade bland annat flera breakmöjligheter vid 4-4, men det ville sig inte. I tiebreaket följdes spelarna åt tills att spanjoren skaffade sig ett minibreak till 6-5 och matchboll. Men Renard klarade av den första matchbollen och “breakade” till 6-6. Därefter tappade han två raka bollar och förlorade med 6-8. Surt förstås när Renard var så nära mot en så högt rankad spelare.

 

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.