Så nära en fin skalp för Lucas Renard

Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Lucas Renard (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Lucas Renard stod för en bra insats, men föll med minsta möjliga marginal när han pressade förstaseedade Enriqoue Lopez-Perez vid futureturneringen i Turkiet. Förlust med 6-1 2-6 6-7 (6-8).

– Riktigt tungt, men spelet är i alla fall på en annan nivå nu än för några månader sedan. Mentalt höll jag ihop det bra, säger Lucas Renard.

Som ni läst tidigare så har Lucas Renard och Jacob Adaktusson valt att fira julen i Turkiet. Igår blev det vinst för Adaktusson i singel och dubbelvinst för paret Adaktusson/Renard.

Under tisdagen var Lucas Renard ytterst nära att följa upp detta med ytterligare en vinst mot den 208-rankade spanjoren Lopez-Perez. Det blev dock en retlig förlust med 6-1 2-6 6-7 (6-8).

I det sista setet så hade Lucas sina chanser att punktera matchen innan det stundande tiebreaket, och hade bland annat flera breakmöjligheter vid 4-4, men det ville sig inte. I tiebreaket följdes spelarna åt tills att spanjoren skaffade sig ett minibreak till 6-5 och matchboll. Men Renard klarade av den första matchbollen och “breakade” till 6-6. Därefter tappade han två raka bollar och förlorade med 6-8. Surt förstås när Renard var så nära mot en så högt rankad spelare.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.