Samtliga svenskar får kvala i Helsingfors

I ett kval som långt ifrån blev fullt så återfinns fem svenskar. Elias Ymer var mycket nära att gå in i huvudtävlingen av egen kraft men blir istället förstaseedad i challengerkvalet i Helsingfors.

 

Elias Ymer är förstaseedad i kvalet till Helsingfors och står över första omgången. I den andra omgången är det faktiskt redan klart att han får möta finländaren Max Wennakoski som också har förmånen att stå över. I en kvalfinal möter Elias högst troligen vitryssen Yaraslav Shyla.

Patrik Rosenholm är fjärdeseedad och står också han över den första omgången och i den andra kan det bli svenskt motstånd i form av Andreas Siljeström som möter finländaren Aaro Pollanen i sin första match. I en presumtiv kvalfinal heter troligen motståndet Florian Fallert. En spelare som nått tre finaler och en semifinal i sina fyra senaste futureturneringar. I sin senaste föll han i finalen mot Davis Cup-bekantingen Martin Podzus. Fallert kan i sin andra match få möta Lucas Renard som inleder mot hemmaspelaren Panu Virtanen.

Isak Arvidsson ställs mot den tyske dubbelspecialisten Martin Emmrich. I omgång två heter motståndet för vinnaren Egor Gerasimov, Vitryssland. Gerasimov är andraseedad i kvalet. I en potentiell kvalfinal lär motståndet bli Philipp Davydenko.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.