Skräll i DC-truppen

Davis Cup

Som väntad blev det Christian Lindell och Elias Ymer som spelar singlarna i Davis-Cup mot Rumänien. Däremot oväntat att Johan Brunström spelar dubbel ihop med Isak Arvidsson. 

Robert Lindstedts lårskada som tvingade honom att ge upp US Open-dubbeln Jurgen Melzer gör att han tvingas avstå Davis Cup. Det betyder att Isak Arvidsson går in i truppen och förväntas spela dubbel med Johan Brunström.

– Jag tycker Arvidsson är den dubbelspelare i det yngre gardet som ska ta den platsen. Vi ska jobba stenhårt med Isak och Johan och försöka få det så bra som möjligt. Isak har rutin från singel och kommer nog att känna sig ännu mer komfortabel i dubbel, säger Fredrik Rosengren till tennis.se

Patrik Rosenholm och Markus Eriksson åker med till Rumänien 12-14 september i hopp om att truppen ändras.

Rumänien ställer upp med Adrian Ungur (137) och Marius Copil (175) i singelspelet. I dubbeln spelar Lindstedt förra partner Horia Tecau (21) tillsammans med Florin Mergea (36). En tuff uppgift för de svenska herrarna alltså.

2 KOMMENTARER

  1. Detta var väl den givna truppen? Ymer klart före de andra och Lindell tagit flera kliv. Eriksson och Rosenholm är inga Challenger-spelare och kommer få svårt bli. Rosenholm kan ta klivet, men Eriksson har nog tyvärr nått sin högsta nivå. En slitvarg absolut, men hans spel behöver fler dimensioner för att nå högre.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.

Vecka 40 | M25 Falun i fokus

Andra veckan med 25000-dollars på hemmaplan.

Milstolpen nådd – Mikael Ymer på topp 100

Blir bland de 90 främsta på ATP-rankingen på måndag.