Sofia Arvidsson är inte färdig med karriären

Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Sofia Arvidsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Sofia Arvidsson är väldigt långt från de stora turneringarna just nu. Den här veckan är hon rankad 265, men karriären är inte över. I mitten av januari är det Florida som gäller istället för Australien, och en 25 000-dollars istället för Australian Open.

– Jag känner mig inte riktigt klar än, säger Sofia Arvidsson i en intervju i Hallandsposten.

Arvidsson berättar också att hon kommer att börjar läsa på distans på högskolan, allmän socialpsykologi i Växjö. Där kommer hon att träna en del med Magnus Larsson och Carl-Axel Hageskog. Funkar det bra kan Larsson komma att bli Arvidssons nya tränare.

Frågan är då om detta verkligen kommer att bli en vändpunkt? Undertecknad har satt en rad frågetecken för Arvidssons tidigare val och planering. Valet av turneringar exempelvis. Arvidsson kunde i ett tidigt skede valt turneringar med mindre prispengar för att försöka börja vinna matcher, skaffa sig självförtroende och rankingpoäng som stoppat raset.

– Jag har klantat mig så mycket i år. Sista halvåret… det hade varit bättre att ta ett break och inte spela alls, säger Sofia Arvidsson.

Nästa turnering i kalendern är en 25 000-dollars i Plantation i Florida på grus med start 12 januari. Där är också Susanne Celik med, en av flera unga och hungriga spelare som vill uppåt i karriären. Och det är det som väntar 30-åriga Arvidsson och frågan är verkligen om hon är motiverad att göra den tuffa resa som krävs för att komma tillbaka?

– Har man varit där uppe och spelat Grand slam och så vidare så är man kanske inte så intresserad av att åka runt och spela de här mindre ITF-tävlingarna. Då gör jag nog hellre något annat, säger Arvidsson till Hallandsposten.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.