Solberg glädjeämnet i Danderyd

0
Christoffer Solberg
Foto: Henrik Gustavsson.

Sexton svenskar fanns med i Futuren i Danderyd, men redan första dagen försvann sex av dessa och då är första omgången inte färdigspelad. Christoffer Solberg slog ut den andraseeade indiern Balaji.

Som jag skrev igår har kanske 314-rankade Baljai inte den kapacitet som hans ranking antyder. Hur som helst är det starkt av Christoffer Solberg att ändå ta hem detta i två raka set (6-2, 7-6). Solberg har ju fått vinna en del matcher i sommar på Futuren.

Solberg får i nästa omgång möta Ilya Ivashka. Vitryssen behövde bara spela tre gem idag när Stefan Borg gav upp.

Christian Samuelsson var på väg att skrälla mot Jacob Adaktusson. Samuelsson (som stod i 6.50 på Bet365) vann första set med 6-3, men Adaktusson kom tillbaka och vann andra och tredje set med 6-3 respektive 6-0.

– Det känns väldigt frustrerande. Jag skadade ryggen vid 4-2 i första set och kunde inte serva maximalt och röra mig fullt ut efter det. Allt kändes bra fram till det, säger Samuelsson som dock inte vill skylla förlusten på skadan.

Snöplig förlust blev det för Tobias Blomgren mot 690-rankade Tom Kocevar-Desman. Blomgren vann första set med 6-3, men tappade sedan (4-6, 3-6) i en match med få break.

Två kineser slog ut varsin svensk. Ouyvang slog kvalspelaren Marcus Vidgren med 6-1, 6-2. Cao vann över Milos Sekulic, också klart med 6-3, 6-2. Det är samme Cao som Solberg slog två gånger på grus i somras.

Tredjeseedade Matteo Donati slog Jonathan Mridha med 6-3, 6-3.

Jurgen Zopp enkelt vidare efter 6-1, 6-1 mot Ning.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

 

Föregående artikelSverige kan få Spanien i nästa års Davis Cup
Nästa artikelSvenskmöte direkt i Kroatien

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här