Solna och Helsingborg brutalt överlägsna i division 1

Total överlägsna. Så kan man sammanfatta lagen som tar steget upp från division 1. Solna TK och Helsingborgs TK har emellertid kört över sina serier fullständigt och ersätter Trollbäcken och Näsbypark i Elitserien nästa säsong.

 

Sex matcher var. Sex segrar var och en match återstår. Årets division 1-serier blev inte speciellt dramatiska. Därtill var Helsingborgs TK och Solna TK alltför överlägsna. Med en match kvar att spela är de redan klara för elitseriespel nästa säsong.

Solna har haft ett starkt lag med mycket rutin i Stefan Borg, Filip Prpic och den utländska importen Pavol Cervenak. Trion har dragit ett tungt lass och gjort att laget kunnat defilera till seriesegern. Även tysken Oscar Otte har funnits med i truppen och spelat och förstås varit för bra för svensk division 1-tennis. I seriefinalen mot Tabergsdalens TK i helgen vann Solna med 5-1 och säkrade därmed seriesegern.

Minst lika överlägsna har Helsingborgs TK varit i den södra divisionen. Med Oscar Forsell, Carl Bergman och Dragos Madaras i laget har man varit förkrossande dominanta. Möjligt att Ullevi kunnat hota om Markus Eriksson och Jesper Brunström spelat hela serien men nu anlände de först i slutet.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.