Lindell om Brown: ”Äcklig” spelstil

Pierre-Hugues Herbert, Dustin Brown, Marius Copil och Mathias Bachinger blev kvalvinnarna. För Christian Lindells del blir det Dustin Brown som blir motståndare i huvudtävlingen.

Fyra tämligen väntade vinnare i kvalfinalerna blev det. Andrea Arnaboldi hade förlorat tre gånger tidigare mot Dustin Brown och kändes slagen på förhand. Brown vann tämligen komfortabelt i raka set och ser stark ut. Tuff lottning för Christian Lindell således.

– En väldigt intressant match. Han har en lite ”äcklig” spelstil samtidigt som han kan missa en del. Jag ser fram emot det, säger Christian Lindell till swetennis.

Marius Copil servar bra och är en kvalitativ spelare som inte var hotad i kvalet där motståndet blev sämre och sämre. På papperet fick han tuffast motstånd av kvalspelarna i huvudtävlingen i seedade Joao Sousa.

Pierre-Hugues Herbert var klasser bättre än Jurgen Zopp och ser riktig stark ut. Potential att gå en bra bit har Herbert definitivt. Pablo Carreno-Busta för Herberts del och sedan vinnaren av Sousa-Copil.

Mathias Bachingers möte med kompisen Tim Puetz var det mest öppna mötet på förhand av kvalfinalerna. I en välspelad match drog Bachinger det längsta strået. Formen ser bra ut även på Bachinger som nu får En formsvag Igor Sijsling.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.