Svensk succé i Australien – Celik och Peterson i semifinal

celik2

Det svenska teamet i Australien gör succé. Både Susanne Celik och Rebecca Peterson är klara för semifinal i 50000-dollarsturneringen i Bendigo.

I och med en plats i semifinalen är redan 29 rankingpoäng säkrade och det kan ju bli mer.

Susanne Celik har haft en häpnadsväckande utveckling, men ändå hamnat i skuggan. Det är glädjande att hennes satsning och inställning belönas och nu har hon en stor chans att få spela kvalet till Australien Open nästa år.

Celik slog kinesiskan Yang med 6-0, 7-5. Yang slog i förra omgången en så pass erfaren spelare som Alize Lim. Celik möter förstaseedade Eri Hozumi i semifinalen. Celik är i toppform, var ju också i kvartsfinal i förra veckan i Margaret River, och har möjlighet att ta sig till final.

Där skulle hon kunna få möta Rebecca Peterson, som också fått mycket bra utdelning på Australienresan. Rebecca slog Daria Gavrilova med 6-3, 4-6, 6-3. Gavrilova har visat bra form på slutet och har kapacitet. Hon har de senaste två åren segrar mot spelare som Eugenie Bouchard, Lauren Davis och Chanelle Scheepers. En finfin seger med andra ord för Rebecca.

Rebecca, som redan har två finaler i Australien de senaste veckorna, möter återigen Risa Ozaki i en semifinal. Förra veckan slog Rebecca henne i två raka set.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.