Svenska segrar i Como

Challenger Tour

Fredrik Rosengren har tagit med sig sitt landslag till italienska Como för spel på challengertouren. Patrik Rosenholm och Markus Eriksson kvalar till huvudtävlingen och vann under lördagen sina respektive matcher i raka set.

Davis Cup närmar sig och för Sveriges del så är det huggsexa om de två singelplatserna. Markus Eriksson och Patrik Rosenholm gör tillsammans med Christian Lindell och Elias Ymer om tre platser i truppen. Tre platser som sedermera blir till två singelplatser när laget för DC-spelet spikas. Isak Arvidsson, som tillsammans med Eriksson varit singelkonstellationen i de flesta matcher under Rosengrens tid, lurar också i vassen men det skulle vara förvånande om Isak fanns med denna gång. Den övriga kvartettens resultat de senaste månaderna är emellertid starkare.

Förberedelserna inför Davis Cup-matchen mot Rumänien bedrivs på sätt och vis i grannlandet Italien där Markus Eriksson, Christian Lindell och Patrik Rosenholm återfinns denna vecka. Högst troligt är Elias Ymer given i det svenskt DC-lag medan den ovannämnda trion gör upp om övriga två platser då dubbelparet Robert Lindstedt och Johan Brunström är givna.

Denna vecka är det spel i Como för herrar Lindell, Eriksson och Rosenholm. Lindell går direkt in i huvudtävlingen medan Eriksson och Rosenholm tvingas kvala. Det kvalet började relativt smärtfritt för de båda. Rosenholm besegrade italienaren Augusto Virgili med 6-3 6-4 vilket man kan kräva av honom. För Erikssons del blev det också en väntad seger över en annan hemmaspelare, Alessandro Ceppelini, med 6-0 6-2. Noterbart är att Eriksson släppte blott sju bollar i det första setet.

I nästa kvalomgång blir det tuffare motståndet för Eriksson som ställs mot monegasken Benjamin Balleret, fjärdeseedad i kvalet. Rosenholm har en betydligt enklare lottning då han återigen möter en hemmaspelare i Pietro Fanucci, rankad 944:a i världen.

Nästa vecka fortsätter svenskarna sin Italienvistelse och då är det hamnstaden Genoa som gäller. Innan dess stannar nog gärna svenskarna i vackra Como så länge som möjligt. Förbundskapten Fredrik Rosengren har sannerligen valt sina adepters spelorter med bästa omsorg.

Publicerat  [su_post field=”post_date”]

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.