Sverige vinnare efter oväntade problem

Efter gårdagens rysare trodde den svenska publiken på en 3–0 seger i matchen mellan Lindstedt/Brunström och Podzus/Libietis. Men svenskarna behövde fem set för att vinna. Siffrorna skrevs till 6-4, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3.

Men det svenska paret började bra och gick upp till en ledning med 2–0 i set.

– Vi spelar väldigt bra inledningsvis, säger Robert Lindstedt.

Sen kom problemen då letterna började med att knipa tredje set. I fjärde set hade Sverige flera chanser att bryta letterna men det ville sig inte. I slutet av det fjärde settet uppstod en märklig situation då Brunström snuddade nätkanten med racketen. Domaren märkte ingenting och Letterna protesterade. Till slut gick Brunström sportsligt in och berättade sanningen för domaren vilket är nödvändigt på ATP-touren enligt ”Fidde”.

– Om inte Johan hade gått inte och ändrat hade han varit bränd på touren. Det måste man göra. Om han inte hade ändrat det hade hela touren vetat det i morgon, säger ”Fidde” Rosengren.

– Vi släpper in dem i fjärde set. De kunde spela avslappnat  och man får ge dem en cred. Men vi ska ha fjärde, de rånade oss, säger Lindstedt.

Men i femte set bröt svenskarna omgående och visade att man var det bättre dubbelparet. Därmed leder Sverige med 2-1 inför de avslutade singlarna i morgon.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.