Matförgiftad Brunström knep titeln i Geneve – säkrade därmed plats i Australian Open

0

Trots att han åkte på matförgiftning och kräktes natten mellan torsdag och fredag så lyckades Johan Brunström att vinna titeln i Geneve tillsammans med Nicholas Monroe. En viktig titel som betyder att paret går in i Australien Opens herrdubbel i januari.

Att Johan Brunström överhuvudtaget skulle komma till spel till semifinalen av Geneves dubbelturnering i lördags var högst osäkert.
– Veckan har varit upp och ner. Jag åkte på matförgiftning natten mellan torsdag och fredag då jag spydde hela natten, berättar Johan Brunström för Swetennis.
Därmed fick Johan lägga om fokus en aning.
– Jag har sparat all energi jag har haft till att bara värma upp och spela matcherna från semifinal och framåt, säger Brunström som alltså ändå lyckades bärga titeln:
– Med tanke på det så känns det extra skönt att vi lyckades hitta en väg för att vinna.
Och extra skön var titeln med tanke på rankingpoängen som trillade in.
– För oss var det väldigt viktiga poäng. Australien Open ligger en vecka senare så mina poäng från ATP-vinsten i Chennai kommer falla bort om jag inte försvarar dem innan anmälningstiden går ut. Men med de här poängen är vi säkra att komma in i Australian Open.

Två högst seedade paren i final

Det var de två högst seedade paren som tog sig till final i Geneves challenger. Andraseedade Johan Brunström och Nicholas Monroe knep titeln genom seger 5-7 7-5 10-6 mot österrikarna Phillip Oswald och Oliver Marach i en tuff match.
– Vi var verkligen illa ute i finalen, säger Johan Brunström till Swetennis.

I första set så hade Brunström med vän tre setbollar i motståndarnas serve vid 5-4-ledning. Det ville sig dock inte utan österrikarna redde ut stormen och bröt istället till 6-5 och servade sedan hem setet till 7-5.
– Klart det inte är kul att förlora med setbollar men man kan inte lägga onödig energi på att älta det. Vi la det åt sidan och var positiva hela vägen, säger Brunström.

Brunström och Monroe repade dock mod och vann det andra setet med samma siffror. Detta trots att paret var mycket illa ute. Inte bara en gång.
– Vi låg under med 3-4 i det andra setet och hade break emot oss. Vi lyckades breaka tillbaka och sedan vända ett 0-40-underläge i min serve. Där skiftade momentum.

I supertiebreaket ryckte man åt sig en 9-3-ledning och kunde utnyttja den fjärde matchbollen fram till vinst 5-7 7-5 10-6.
– Jag lyckades krama ur lite mer energi när slutet närmade sig och vi spelade aggressivt och bra i slutet av andra set och i supertiebreaket.
En start prestation av firma Brunström och Monroe som nu åker till Bratislava för att spela en challenger där. Paret är förstaseedat och möter Norbert Gombos och Adam Pavlasek.
– Det blir först Bratislava och sedan blir det iväg på försenad smekmånad.

Föregående artikelFed Cup: Kiefer fortsätter ifrågasätta Lisicki
Nästa artikelClement kallar kvartett till träningsläger i Bordeaux inför DC-finalen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här