Tung förlust för Växjö – besegrades av Tabergsdalen

Caroline Rodhe-Moe
Caroline Rodhe-Moe

Växjö TS och KLTK sladdar i botten och i toppen verkar Fair Play TK vara oslagbara. Sofia Arvidsson gjorde sin första match i årets elitserie för Helsingborg.

Efter fyra omgångar är det de förmodade finallagen som ligger i täten. Fair Play är obesegrade och bakom skuggar Helsingborgs TK, som passerade GLTK i tabellen idag.

I botten är Växjö TS och KLTK utan poäng. På tisdag möts de i Växjö.

Tabergsdalens TK – Växjö TS 4-2

Nykomlingen Tabergsdalens TK har nu fem poäng och det kan räcka för att klara sig kvar. Efter ett taktiskt drag i dubbeln fick man med sig 1-1 därifrån, dubbeln som varit ett litet dilemma tidigare. Caroline Rodhe-Moe slog Kajsa Rinaldo Persson i förstasingeln efter 10-1 i matchtiebreak. Så mycket kan självförtroende betyda. Norskan slog ju Anette Munozova i matchtiebreak tidigare i veckan. Det var en bra match med många tuffa dueller. Emma Milicevic vann andra- och Alexandra Viktorovitch fjärdesingeln för hemmalaget, medan Anna Hermann tog enda singelsegern för Växjö.

GLTK – Fair Play TK 0-6 

Tredje 6-0-segern för Fair Play. Faktum är att man inte ens tappade set, en bedrift man också klarade mot Lidköping. Även om Sandra Roma har haft ett jobbigt långt skadeuppehåll så är det yppersta klass att ha en sådan spelare på fjärdesingeln. I tur och ordning spelade Cornelia Lister, Brenda Njuki och Emma Ek övriga singlar för Fair Play. Matilda Hamlin, Valeria Berner, Hanna Börjeson och Julia Rosenqvist spelade singlarna för GLTK, som förlorade sin första match i årets elitserie.

Läs mer om Fair Play och Elitserien i Fair Play Magazine

Helsingborgs TK – Lidköpings TK 6-0 

Sofia Arvidsson gick in i förstasingeln och gjorde 6-0, 6-1 på Paulina Wulcan. Pålitliga Evelina Virtanen slog Maja Örnberg i två raka och inte heller Helsingborg skulle tappa några set i dagens omgång. Övriga singlar för Helsingborg: Martha Maoula och Alice Wenner. För Lidköping Klara Alenäs och Jennifer Jussi.

KLTK – Näsbyparks TK 2-4 

KLTK kom till spel utan Rebecca Poikajärvi och Caroline Kållberg. Redan efter dubblarna var det 0-2-underläge för KLTK. Anette Munozova slog programenligt Karolina Söör i förstasingeln och i fjärde vann Jennie Brobeck över Filippa Ericson. Sofia Segerfors och Hanna Wikberg, i andra- respektive tredjesingeln, slog Angela Roesler respektive Enni Zander. Viktiga två poäng för Näsbypark i botten av tabellen!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Rafflande slut när GLTK blev svenska mästare

3-3 efter sex matcher - matchen avgjordes sedan efter ett matchtiebreak i dubbel.

Vecka 49 | Första veckan i december – här hittar du svenskarna

Caijsa Henneman, Marina Yudanov, Julita Saner, Maja Radenkovic och Simon Yitbarek är några som tävlar i veckan.

Storseger för Fair Play TK i finalen

Upsala TK utan sin etta Fanny Östlund var utan chans i finalen.

Fair Play TK och GLTK möts i SM-finalen

Den sista omgången i herrarnas elitserie spelades i fredags.

Spelschemat för 2020 börjar bli klart

Enligt tennisförbundets stomkalender är följande tävlingar bekräftade...