Veckans dubbelsvenskar – lottningsanalys gällande svensktrion

Robert Lindstedt och Lukasz Kubot jagar febrilt poäng i Paris. Johan Brunström och Andreas Siljeström gör likadant på challengernivå i Geneve.

 

 

Robert Lindstedts och Lukasz Kubots har halkat efter i jakten på att nå mastersslutspelet. Just nu befinner man sig på tiondeplats på racet. I Paris är nivån på dubbelturneringen hög och paret har fått en svår lottning. Man inleder förvisso mot wild cardsparet Kenny de Schepper och Jeromy Chardy. Den sistnämnde var dock i final i Valencia den gångna veckan i par med Kevin Anderson och de Schepper har en bra serve. I omgång två blir motståndet Roberts gamle vapenbroder Horia Tecau som nu som bekant spelar med Jean-Julien Rojer och vann i Valencia.

Till challengerturneringen i schweiziska Geneve har både Johan Brunström och Andreas Siljeström begivit sig. De återfinns på högst upp och längst ned på lottningen. Siljeström och James Cerretani får emellertid möta förstaseedade österrikarna Oliver Marach och Phillipp Oswald. Johan Brunström och Nicholas Monroe hittas längst ned och är andraseedade. Paret jagar poäng för att gå in i nästa års Australian Open och varje turnering är viktig. En bra lottning har paret fått. Hemmaspelarna Sandro Erhat och Henri Laaksonen väntar. I omgång två vinnaren av Antoine Bellier/James Espasandin eller mer troligt Lukas Lacko/Ante Pavic.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.