Ymer nära skräll mot Querrey

0

Vinst i första set och ett servegenombrott till 4-3-ledning i andra. Så nära vara Elias Ymer att slå den tidigare topp-20 spelaren Sam Querrey. Men svensken fick ge sig och föll med siffrorna 7-6 (6), 6-7 (5), 3-6. 

Både spelarna höll sina servegem inledingsvis. Amerikanen som var rankad topp-20 för tre år sedan hade chansen att bryta Ymer vid ställningen 4-4 men lyckades inte. Första set fick avgöras i tiebreak och även där var svensken illa ute. Querrey hade matchens första setboll men hemmaspelaren lyckades inte ta vara på den möjligheten. I stället vann svensken två raka bollar och hade helt plötsligt setboll. Och efter ett dubbelfel av amerikanen var första set i hamn för Elias Ymer som spelade en offensiv tennis från både forehand som backhand.

I andra set följdes spelarna åt till 3-3 lika. Där såg Ymer sitt läge att bryta amerikanen och gjorde det. Svensken hade möjligheten att serva för en 5-3 ledning men då brast det. Querrey bröt tillbaka omgående och även detta set avgjordes i tiebreak. Här visade amerikanen sin erfarenhet och tog matchen till ett tredje och avgörande set.

En trött Elias Ymer blev bruten omgående i tredje. Trots att svensken bröt tillbaka direkt syntes det att amerikanen hade övertaget. Querrey bröt Ymer ytterligare två gånger i tredje och svensken fick se sig besegrad. Men en väldigt bra genomförd match av Elias Ymer som får ta revansch nästa vecka.

Se matchen i repris:

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

Föregående artikelKnapp förlust för Brunström med vän
Nästa artikelMunozova får vänta på semifinalen

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här