$100K Biarritz: Rebecca Peterson tappade matchen

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson

Rebecca Peterson såg ut att gå mot en meriterande seger idag mot Romina Oprandi i första omgången i 100 000-dollarsturneringen i Biarritz. Nu slutade det istället med en tung förlust.

Rebecca Peterson förlorade mot Romina Oprandi med 6-3, 6-7, 1-6 men såg ut att ha greppet och kontroll på matchen i ledning i andra set. Oprandi kämpade sig dock tillbaka, fick setet till tiebreak och sedan vände matchen. Totalt.

Nu var Oprandi favorit innan matchen. Hon har som bäst varit rankad 32, idag 127. Det som oroar en smula är att Rebecca ännu inte hittat stabiliteten, rätt nivå under matcherna. Vi är många som ser potentialen, men vi får fortsätta vänta på att det ska lossna ordentligt.

I 10 000-dollarsturneringen i Antalya överlevde Kajsa Rinaldo Persson den första omgången efter mycket möda och besvär. Kajsa, som är sjätteseedad, hade stora besvär med italienskan Siliva Mocciola men tog en skön seger med 4-6, 6-3, 6-4.

Sjundeseedade Jacqueline Cabaj Awad tog en klar seger mot kvalspelaren Irimescu med 6-2, 6-1.

Fanny Östlund går in i turneringen imorgon.

I Prag ($10,000) tog Anette Munozova första set mot sjätteseedade Agnes Bukta, men förlorade sedan matchen. Det blev 6-3, 2-6, 1-6. Bukta var för ett år sedan rankad runt 300, men är nu ner på plats 713.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.