Malmqvist tog första WTA-poängen i singel

Linnéa Malmqvist
Linnéa Malmqvist

17 svenskor kommer att att ha WTA-ranking i december. Yngst av dessa är Linnéa Malmqvist, som idag vann i första omgången i El Kantaouis 10 000-dollars och därmed har uppnått kraven för att få ranking också i singel.

– Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på rankingen. Men jag är väldigt glad att jag har den nu så det blir lättare att komma in i tävlingarna framöver, säger Linnéa Malmqvist.

Det handlar om att i åtminstone tre tävlingar vinna en match för att kvala in på WTA-rankingen. Det målet är nu uppnått. Två 98:or har nu ranking, Julia Rosenqvist och Linnéa Malmqvist.

Malmqvist besegrade den två år äldre Karolina Snita, som inte heller hon hade några WTA-poäng. Segern togs efter 5-7, 6-0, 6-1.

– I första set så spelade jag inte så bra och gjorde för mycket enkla misstag medan hon spelade väldigt stabilt. Men jag kämpade mig in i matchen och sen tog jag över spelet helt. Sen bara flöt det på och jag tog andra och tredje set enkelt, säger Malmqvist som nu möter åttondeseedade Alexandra Perper i andra omgången.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.