Solna räddade poäng mot SALK – har kvar chansen till final

0

Mikael Ymer

I toppmötet  i elitserien under onsdagen mellan SALK och Solna TK delade lagen på poängen. Ett resultat som betyder att SALK skaffat sig greppet om finalplatsen. En plats man kunde säkrat men två förluster i supertiebreak i de avslutande singlarna gör att Solna fortfarande har chansen att möta Fair Play i final.

Låt oss först konstatera att Fair Play har säkrat en finalplats även på herrsidan. Med tanke på att man har avsågade Lidköpings TK kvar att möta så ska det dessutom mycket till för att laget ska missa seriesegern som betyder hemmaplansfördel i finalen. Fair Play fick idag en mycket enkel resa mot ett Upsala-lag som utan chans på finalspel saknade alla sina hot. En del kanske tycker att det är rätt att satsa på unga spelare medan andra kanske finner det respektlöst mot övriga lag i segern. Nu fick man istället ägna sig åt att räkna game nere i Malmö. Laget med enbart fyra spelare kom strax innan match, saknade ledare och fick åka hem med nattåget till Uppsala. Några av spelarna hade förhinder och sedan är väl ingen vågad gissning att det inte fanns ekonomi för de utländska spelarna denna gång.

Bröderna Ymer lockade publik till SALK-hallen

I SALK-hallen var det riktigt kul att befinna sig då det var gott om folk och några riktigt dramatiska drabbningar i kampen om finalplatsen mellan SALK och Solna TK. Ett toppat SALK kom med båda bröderna Ymer.

I dubbelspelet såg varsitt par att gå mot varsin seger. 6-1 och 6-2 var siffrorna i Elias Ymer/Lucas Renard och Robin Borg/Filip Prpic-favör. Det var blev mycket riktigt varsin seger men ”fel” par vann. Såväl Cervanek/Otte som Tubic/Sekulic lyckades vända på steken och mest dramatiskt var det i Tubic/Sekulic-matchen då Prpic/Borg hämtade upp 3-7 i supertiebreak men till slut fick ge sig med 8-10.

1-1 efter dubbelspelet. När singelspelet var igång så kopplade snabbt hemmalaget SALK greppet trots att Joachim ”Pim-Pim” avstod efter skadekänningar på uppvärmningen. Faktum är att herrar Ymer, Ymer, Renard och Sekulic efter sina första set hade tappat tre game. Tillsammans. Det luktade då SALK-seger lång väg. Milos Sekulic hade som väntat inga problem med Robin Borg på fjärdesingeln. Elias Ymer besegrade dittills obesegrade Oscar Otte med 6-0 6-4. Elias spelade mycket bestämt, offensivt och faktum är att det kunde blivit en större seger. 3-1 till SALK således. En poäng klar och en poäng betydde att SALK har allt i egna händer inför slutomgången, dock skulle en seger betytt säkrad finalplats.

Ikväll blev det dock ingen säkrad sådan då Pavol Cervenak och Filip Prpic ville annorlunda. Två spelare som förvisso inte tävlar länge men som har varit och är väldigt skickliga spelare. Filip Prpic visar en härlig inställning på planen och lyckades vända 1-6 mot en återigen offensivt spelande Lucas Renard. Prpic smarthet och tändning på planen var härlig att se, dessutom eldade han upp sina tillresta Solna TK-supportrar som bidrog med god stämning i SALK-hallen. När supertiebreaket började så hade Renard tidigt 5-1 men Prpic gav sig inte utan kom tillbaka och lyckades vid ett tillfälle kasta upp en boll på läktaren. Inte i ilska utan istället i glädje. Lucas Renard började göra enkla misstag och en tänd Prpic kunde reducera till 2-3.

Medan Prpic reducerade så passade Pavol Cervenak på att vända mot Mikael Ymer. Två smarta spelare bjöd på en taktisk match där Cervenak avslutade på ett signifikativt sätt. Han hade missat två matchbollar strax tidigare och missade sin förstaserve. På sin andraserve valde Cervenak helt sonika att spela serve och volley. Inget fel på Mikael Ymers retur som slovaken lyckades fiska upp och placera på linjen. Mikael Ymers följande slag satt strax utanför linjen och Solnas kvittering var ett faktum. SALK ska givetvis vara gladast åt poängen på ett sätt då man har allt i egna händer inför slutomgången medan Solna ska vara glada att chansen på final fortfarande finns. Visst kunde Solna haft 4-2 om Prpic/Borg hade vunnit sin tajta dubbel. Å andra sidan kunde SALK lika gärna vunnit med 5-1.GLTK tog en viktig seger mot KLTK och står på sex poäng precis som Upsala TK. Helsingborg och KLTK har fyra poäng vardera och det blir tajt om vilket lag som följer Lidköping ner i division 1. KLTK möter Upsala TK och frågan är om det sistnämnda laget väljer att komma till spel utan sina stjärnor även denna match och förlita sig på att andra resultat går deras väg?

Finalplatsen står mellan SALK och Solna

I toppstriden står det fortfarande mellan SALK och Solna. Solna har en svår match mot ett GLTK på uppgång medan SALK som sagt möter Helsingborg på hemmaplan. På lördag spelas slutomgången

Inför slutomgången så kan sägas att SALK möter ett Helsingborg som jagar nytt kontrakt och har starka kort på tredje och fjärdesinglarna i mycket starke Carl Bergman och danske Davis Cup-spelaren Christian Sigsgaard. Även Dragos Madaras har vunnit några matcher i rad på förstasingel och har potential. Helsingborg slog idag Lidköpings TK med 6-0 och därmed får Lidköping lämna elitserien efter mängder av år i densamma. Det äldre gardet som sedan länge lagt ned sina satsningar har klarat sig år efter år, men i år räckte man helt enkelt inte till.

Sista omgången:
Solna-GLTK
SALK-Helsingborg
KLTK-Upsala
Lidköping-Fair Play.

 

Lag M V O F P Md Sd Gd
Fair Play TK – Lag 1 6 5 0 1 10 16 33 122
SALK – Lag 1 6 4 1 1 9 8 17 59
Solna TK – Lag 1 6 3 2 1 8 2 0 -11
Upsala TK – Lag 1 6 3 0 3 6 0 -3 -32
GLTK – Lag 1 6 2 2 2 6 -2 -8 -32
Helsingborgs TK – Lag 1 6 1 2 3 4 -2 -5 -6
KLTK – Lag 1 6 2 0 4 4 -2 -7 -34
Lidköpings TK – Lag 1 6 0 1 5 1 -20 -27 -66

 

 

Föregående artikelElias Ymer tar hjälp av ”Fidde” Rosengren
Nästa artikelNy internationell juniorturnering i Malmö

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här