Arvidsson siste svensk vidare

arvidsson
Isak Arvidsson (Foto: Jacob Johannesson/Swetennis)

Arvidsson, Bergevi och Madaras är spelarna av svenskt intresse som är vidare till andra kvalomgången. Annars blev det en förhållandevis en tung dag för de svenska spelare. SweTennis sammanfattar härmed den första kvalomgången till Skistar Swedish Open. 

Svensk-rumänen Dragos Madras var först med att vinna sin match, trots en jobbig natt. Madaras slog ryssen Ledovskikh med 6-2, 6-4.

Läs mer: Madaras vinnare – trots kräkningar

Den andra svensken som blev klar för den andra kvalomgången var Filip Bergevi som besegrade dubbelspelaren Robert Farah med siffrorna 7-5, 2-6, 6-2.

Läs mer: Bergevi tillbaka i Båstad som vinnare

Isak Arvidsson hade problem i första set mot collegespelaren André Göransson. Men kunde till slut vinna med siffrorna 7-5, 6-0. Imorgon väntar Lapentti för svensken.

Fred Simonsson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Fred Simonsson (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Därefter gick det tyngre för de svenska spelarna. Fred Simonsson stod för en imponerade insats när han vann första set med 6-1 mot veteranen Stephane Robert. Men svensken kunde inte hålla ihop det. 35-åriga Robert vann med siffrorna 1-6, 7-5, 6-3.

En annan svensk som var nära var Daniel Windahl. Helsingborgaren hade flera setbollar i andra set vid ställningen 5-2. Men det räckte inte mot den före detta toppspelaren Paul-Henri Mathieu. Fransmannen vann med 6-1, 7-5.

Peter Luczak spelade sin första ATP-match sedan 2012. Den svensken collegespelaren Stefan Lindmark stod på den andra sidan av nätet. Det var jämnt, men australiensaren drog det längsta strået när han stod som segrare efter siffrorna 6-3, 6-7, 6-3.

Sam Taylor pressade 311-rankade Maxim Dubarenco i första set. Men fick se sig själv besegrad med 6-7, 4-6. Daniel Appelgren hade det tufft mot den rutinerade italienaren Andrea Arnaboldi och föll med 4-6, 2-6.

Jonathan Mridha hade inte mycket att säga till mot Dutra Silva. Förlusten var ett faktum med de klara siffrorna 2-6, 0-6. Veteranen Jacob Adaktusson förlorade även han. 342-rankade Lestienne besegrade den 34-åriga svensken med 6-4, 6-2.

Slutligen, Lucas Renard kämpade på bra mot Julian Reister. Men fick se sig besegrad med 3-6, 2-6.

Läs mer: Elias Ymer: ”Har tagit svåra beslut”

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.