Arvidsson vann – tillägnade Celik segern

Sofia Arvidsson (Foto: Tatiana - https://www.flickr.com/photos/kulitat/ - CC BY-SA 2.0)
Sofia Arvidsson (Foto: Tatiana – https://www.flickr.com/photos/kulitat/ – CC BY-SA 2.0)

Sofia Arvidsson tog en skön seger i dubbel bemärkelse i $25,000 Suprise. Hon besegrade Cici Bellis med 3-6, 6-4, 6-1 – amerikanskan som tog sig vidare efter en domarskandal i matchen mot Susanne Celik.

– Den segern var för min kompis Susanne Celik som helt oförklarigt fick matchstraff igår, twittrar Sofia Arvidsson.

Arvidsson är nu klar för semifinal. 15-åriga CiCi Bellis fick igår segern till skänks mot Susanne Celik efter minst sagt märkliga domarturer där Celik diskvalificerades.

Celik säger till förbundets hemsida att hon fick en ramträff när hon skulle lägga över bollen till Bellis efter 2-1-gemet i tredje set.

– Jag skulle slå över bollarna till henne efter 2–1-gamet och ”ramade” en av bollarna samtidigt som jag vände mig om för att hämta min handduk. Jag fattade ingenting av vad som hände. Sen säger de att bollen träffade en linjedomare på banan bredvid där de spelade dubbel, förklarar Celik på tennis.se.

Supervisorn tog i samråd med domaren beslutet att ge segern till CiCi Bellis. Den unga amerikanskan levde upp till myten om att vissa idrottare är beredda att gå över lik för att nå framgång och firade segern med att jubla och lyfta armarna i skyn.

– Bellis skriker av lycka med båda händerna upp i luften, något av det mest osportsligaste jag sett i hela mitt liv, säger Celik.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.