Åsa Svensson får ny roll i Fed Cup-laget

Det svenska landslaget får förstärkning. Åsa Svensson knyts till laget som assisterande kapten. Hon och Lars-Anders Wahlgren kommer att leda laget.

– Jag vet vad det innebär att gå från individuell spelare hela året till att representera Sverige i lag, rutinerna runt omkring och hur man vill ha det som spelare. Jag känner också flera av spelarna väldigt bra och det är förhoppningsvis en trygghet för dem också, säger Åsa Svensson.

40-åriga Åsa Svensson nådde som bäst plats 28 på rankingen i mitten av 90-talet och vann bland annat två WTA-titlar i singel i sin karriär. Det är bara Sofia Arvidsson och Johanna Larsson som gjort fler Fed Cup-matcher än Svensson, som hade 23-19 i Fed Cup som aktiv.

Sverige åker till Israel 3-6 februari för att spela zonkvalet. 16 nationer är med och lagen är indelade i fyrlagsgrupper. Två av gruppvinnarna kommer sedan 2017 att få spela i divisonen ovanför, World Group II.

– Det är väldigt tufft att spela zonkvalet och det är viktigt att vi är förberedda att spela många matcher och prestera under flera dagar. Men Sverige står sig starkt på alla positioner, i både singel och dubbel, och är svårslaget, säger Åsa Svensson.

Tillsammans med Wahlgren kommer Åsa Svensson även vara ledare under förbundslägren i samband med ITF-turneringarna i Båstad och Ystad.

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.