Båstad F3 – Rosenholm andraseedad

Patrik Rosenholm är med andra veckan i Båstad och på ett wild card kliver han in som andraseedad. Spanjoren Javier Marti är förstaseedad.

Från kvalet tog sig bland andra Helsingborgsspelaren Dragos Madaras vidare och han blir intressant att följa under veckan och här lär han skaffa sig rankingpoäng. Svenskar som klarade kvalet var Philip Möbius, Christian Samuelsson och Serdar Bojadjieva.

Veckans wild card tilldelades (förutom Rosenholm) Fred Simonsson, Patrik Brydolf och Erik Nordblom.

Seedade spelare:

1) Javier Marti. 371-rankad spanjor med överlägsen kapacitet i det här fältet. 2011, som 19-åring, kvalade han in till Franska Öppna via segrar över Andrej Martin, Jaroslav Pospisil och Ryan Harrison. Som bäst har han varit rankad 170 (april 2012) men av någon anledning har det stora lyftet inte kommit. I juni 2013 var han i Challengerfinal i Prag och sedan dröjde det till juli 2014 innan han gjorde nästa match. Har i år varit i final i Casablanca Challenger och vunnit en future. Han har 18-6 i matcher i år och kommer från kval till ATP-turneringarna i Barcelona och Madrid. Kuriosa: uppger på ITF att poker och tjejer är hans hobbies.

2) Patrik Rosenholm. Wild card, och har en bra lottning med kvalspelare i de två första omgångarna. Men Rosenholm, som satsat på Challengers, har sex raka förluster inför Båstad. Rosenholm var i final två gånger förra året i Båstad.

3) Alexander Vasilenko. 456-rankad ryss som haft ett svagt 2015. En titel och en final på finsk mark på grus i futuretävlingar förra året.

4) Martins Podzus. Lettländaren var i final i helgen i Båstad, förlust mot Linzer.

5) Federico Zeballos. Den 548-rankade bolivianen åkte ut direkt mot Lucas Renard förra veckan.

6) Markus Eriksson. Två gånger i semifinal, Karlskrona och Båstad. Möter Brydolf i första omgången, vinst och det blir match mot vinnaren Adaktusson/Renard i omgång två.

7) Henrik Sillanpää. Ut i andra omgången mot Blomgren i Karlskrona och i kvarten i Båstad mot Mridha.

 8) Rickard Gabb. Storpisk mot Fred Simonsson i Karlskrona, men i Båstad slog han Mikael Ymer och Christoffer Solberg innan Michael Linzer blev för svår i kvarten.

2015-Bastad-F3

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.