Bellucci slog ut ännu en svensk

0
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Siste svensk är utslagen ur singelturneringen i Båstad. Thomas Bellucci var Elias Ymers baneman och blev även Christian Lindells dito. Brassen var ett nummer för stort för Lindell och vann med 6-3 6-4.

Christian Lindell har som bekant merparten av sin tennisbakgrund i Brasilien och Thomas Bellucci är Brasiliens bäste spelare. Därför var det säkert som så att både respekt och stor kunskap om Bellucci fanns hos Lindell. Bellucci visade också tydligt att han hade bra koll på Lindell direkt från start.

Matchen handlade i mångt och mycket på att flytta på den andre spelaren så gott det gick. Bäst och oftast var det Bellucci som lyckades med detta. Bellucci var den drivande spelaren från bakplan och Lindell fick jobba och springa mycket. I denna match var det i stort sett en regel att den spelare som drev på och var den aggressivare var den som också vann poängen.

Första set tog Bellucci tämligen komfortabelt med 6-3 efter ett break vid 3-2. Bellucci tog även tidigt initiativ i det andra setet via snabbt break. Lindell bröt dock tillbaka men hamnade strax senare i stora problem i egen serve. Fem raka poäng i detta servegame gjorde dock att Christian redde ut en 0-40-härva i egen serve men strax senare var det dags för Lindell-knipa i egen serve igen. Denna gång höll det inte utan Bellucci breakade igen och kunde sedan enkelt serva hem matchen. 6-4 6-3. En kontrollerad seger för Bellucci som nu slagit ut två svenskhopp.

– Jag är ledsen jag är ledsen, sa Bellucci inför publiken när speakern Peter Bengtsson intervjuade honom efter matchen och fortsatte pliktskyldigt att berömma svenskarna:

– Det här var en tuff match och både Christian och Elias har stor potential och kommer att komma tillbaka nästa år.

Lindells ord efter matchen:

– Jag hade bättre längd i andra set och då började han missa lite. Det är svårt att spela mot en vänsterhänt. Jag hade inte så mycket taktik. Jag försökte mest fokusera på att spela bra.  Jag servade inte lika bra som i första omgången. Backhanden var stadig men när jag fick springa till forehand blev jag kort direkt och han avgjorde på nästa slag.

Lindell om vad som väntar härnäst:

Jag åker hem nu. Jag har varit i Europa ganska länge. Det blir att fokusera på hardcourt och US Open-kvalet. Spelar jag bra nu så kan jag nå målet topp-150.

Thomaz Bellucci (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Thomaz Bellucci (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Föregående artikelRosenqvists skräll – slog andraseedade
Nästa artikelTveksamt domslut räddade Lindstedt/Brunström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här