Blytung förlust för Rebecca Petersson i WTA-kvalet

0
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

6-4 , 5-1 och 30-15. Det hade Rebecca Peterson i kvalfinalen i Rio idag mot Veronica Cepede Royg, men istället för seger slutade det med en svidande förlust.

170-rankade Veronica Cepede Royg var en spelare som Rebecca skulle kunna slå. 23-åringen från Paraguay har i sin karriär bara vunnit en WTA-match och har tagit många av sina rankingpoäng på sydamerikanskt grus på lägre nivå.

Efter en trevande start och 0-3-underläge kom Rebecca igång och vann första set och hade segern som i en liten ask i andra set. 5-1 och 30-15 i egen serve var dock det närmaste Rebecca, som aldrig lyckades spela sig fram till någon matchboll.

Cepede Royg vann fem raka gem, men Rebecca lyckades bryta tillbaka till 6-6 och skaka fram ett tiebreak. Även där var det svensk ledning med 3-1, men återigen tappade Rebecca och förlorade tiebreaket med 4-7.

Psykologiskt är det oerhört svårt att komma tillbaka i det läget, men i första gemet i tredje set hade Rebecca två breakbollar utan att lyckas. Samtidigt tappade hon sin egen serve blankt två gånger i rad. Cepede Royg gick fram till 4-0 och kunde sedan hålla undan till 6-3 i avgörande set.

Det var första gången som Rebecca Peterson var nära att på egen hand kvalificera sig för en main draw i en WTA-turnering, men nu gäller det att komma över den här förlusten snabbt.

Johanna Larsson blir nu ensam svenska i huvudturneringen. Hon är femteseedad men möter hårt motstånd direkt. 88-rankade Torro-Flor vann sin hittills enda WTA-final förra året på grus i Marrakech.

 

Föregående artikelIsak Arvidsson klar för kvalfinal efter skräll
Nästa artikel”Bränner tre enkla forehands, ren bjudning”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här