Blytung förlust för Rebecca Petersson i WTA-kvalet

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

6-4 , 5-1 och 30-15. Det hade Rebecca Peterson i kvalfinalen i Rio idag mot Veronica Cepede Royg, men istället för seger slutade det med en svidande förlust.

170-rankade Veronica Cepede Royg var en spelare som Rebecca skulle kunna slå. 23-åringen från Paraguay har i sin karriär bara vunnit en WTA-match och har tagit många av sina rankingpoäng på sydamerikanskt grus på lägre nivå.

Efter en trevande start och 0-3-underläge kom Rebecca igång och vann första set och hade segern som i en liten ask i andra set. 5-1 och 30-15 i egen serve var dock det närmaste Rebecca, som aldrig lyckades spela sig fram till någon matchboll.

Cepede Royg vann fem raka gem, men Rebecca lyckades bryta tillbaka till 6-6 och skaka fram ett tiebreak. Även där var det svensk ledning med 3-1, men återigen tappade Rebecca och förlorade tiebreaket med 4-7.

Psykologiskt är det oerhört svårt att komma tillbaka i det läget, men i första gemet i tredje set hade Rebecca två breakbollar utan att lyckas. Samtidigt tappade hon sin egen serve blankt två gånger i rad. Cepede Royg gick fram till 4-0 och kunde sedan hålla undan till 6-3 i avgörande set.

Det var första gången som Rebecca Peterson var nära att på egen hand kvalificera sig för en main draw i en WTA-turnering, men nu gäller det att komma över den här förlusten snabbt.

Johanna Larsson blir nu ensam svenska i huvudturneringen. Hon är femteseedad men möter hårt motstånd direkt. 88-rankade Torro-Flor vann sin hittills enda WTA-final förra året på grus i Marrakech.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.