Bra kvalchans för Susanne Celik

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

För första gången är en spelare utan ranking seedad i ett WTA-kval. Florianopolis i Brasilien blir skådeplatsen för ett märkligt kval.

Susanne Celik är bara en match från att kvala in i huvudturneringen. Celik är nämligen femteseedad och får möta Nicole Melichar, i det som blir en kvalfinal.

Det är en jobbig tid för arrangörerna som vanligt i månadskiftet juli och augusti. Återbuden har varit många till både Florianopolis och Baku, Azerbajdzjan, men det är ju också en möjlighet för andra spelare som normalt inte har tillräcklig ranking för att ta sig in i ett WTA-kval.

Johanna Larsson är en av de som strukit sig från Florianapolis. Rebecca Peterson har en plats i huvudturneringen och börjar mot Maria-Teresa Torro-Flor.

Ellen Allgurin stod på reservplats i Bakus kval och kom faktiskt in i sista stund, men det är ingen resa man gör i brådrasket och Allgurin är inte med nu när kvalet inleds.

Cornelia Lister kvalade idag till en 75000-dollars i Polen, Sobota/Rokietnica, men förlorade i den första omgången med 4-6, 0-6 mot Karolina Stuchla.

 

Florianopolis

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.