Bra Wimbledonlottning för Elias Ymer

Kvallottningen av Wimbledon är gjord. Två dubbelsvenskar och två dubbelsvenskar finns där. Den som på papperet får sägas dra vinstlotten av svenskarna är Elias Ymer.

Elias Ymer har kvalat in i båda Grand Slam-turneringarna hittills i år. I Australian Open beskrevs hans lottning som en mardrömslottning. I Paris var den mer gynnsam. Att dra för stora växlar av en kvallottning ska man inte göra, men det går inte komma ifrån att Elias lottning i Wimbledon kunde varit betydligt värre.

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Han inleder mot italienaren Thomas Fabbiano. I en eventuell andra omgång avskräcker heller inte motståndet då det vid vinst mot Fabbiano blir Clezar eller Upsala TK-bekantingen Westerhof. Någon ur Elias kvalkvartett får i kvalfinal möta Marcora, Pella, Yang eller Zhang. En ganska svag del, om man nu ska titta på papperet. I startfältet finns en hel del kompetenta grässpelare som bland annat Edouard Roger-Vasselin, Dustin Brown, Jan Hernych och Ivan Dodig m fl. Förstås skönt att undvika dem på sin del av lottningen.

Christian Lindell är oerfaren värre på gräs och möter australiensaren John Millman i sin första match. Inte heller Millman är en alltför erfaren grässpelare.

På dubbelsidan i kvalet får Andreas Siljeström med Martin Emmrich ta sig an Reyes-Varela/Sharan medan Johan Brunström som bildar par med Frank Moser ställs mot Thornley/Walsh.

Noterbart från singellottningen är att bröderna Melzer möts i den första kvalomgången.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.