Bra Wimbledonlottning för Elias Ymer

0

Kvallottningen av Wimbledon är gjord. Två dubbelsvenskar och två dubbelsvenskar finns där. Den som på papperet får sägas dra vinstlotten av svenskarna är Elias Ymer.

Elias Ymer har kvalat in i båda Grand Slam-turneringarna hittills i år. I Australian Open beskrevs hans lottning som en mardrömslottning. I Paris var den mer gynnsam. Att dra för stora växlar av en kvallottning ska man inte göra, men det går inte komma ifrån att Elias lottning i Wimbledon kunde varit betydligt värre.

Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Han inleder mot italienaren Thomas Fabbiano. I en eventuell andra omgång avskräcker heller inte motståndet då det vid vinst mot Fabbiano blir Clezar eller Upsala TK-bekantingen Westerhof. Någon ur Elias kvalkvartett får i kvalfinal möta Marcora, Pella, Yang eller Zhang. En ganska svag del, om man nu ska titta på papperet. I startfältet finns en hel del kompetenta grässpelare som bland annat Edouard Roger-Vasselin, Dustin Brown, Jan Hernych och Ivan Dodig m fl. Förstås skönt att undvika dem på sin del av lottningen.

Christian Lindell är oerfaren värre på gräs och möter australiensaren John Millman i sin första match. Inte heller Millman är en alltför erfaren grässpelare.

På dubbelsidan i kvalet får Andreas Siljeström med Martin Emmrich ta sig an Reyes-Varela/Sharan medan Johan Brunström som bildar par med Frank Moser ställs mot Thornley/Walsh.

Noterbart från singellottningen är att bröderna Melzer möts i den första kvalomgången.

Föregående artikelSommartouren: de vann i Ystad och Båstad
Nästa artikelRenard tar hjälp av ”Pim-Pim”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här