Cabaj Awad: ”Har saknat tävlandet extremt mycket”

0
Jacqueline Cabaj Awad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jacqueline Cabaj Awad (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)


Jacqueline Cabaj Awad vann enkelt säsongspremiären idag i ITF-turneringen i Oslo ($10K). Det blev 6-3, 6-0 mot norskan Dorothea Faa Hviding.

– Det kändes bra, jag tycker att det var helt okej idag. Jag är glad att jag tog mig igenom första matchen, säger Jacqueline till SweTennis.

Jacqueline Cabaj Awad, som är en av två tjejer i satsningen Team Catella (Rebecca Peterson den andra), hade ett tufft 2014 bakom sig med sjukdom som förstörde mycket av säsongen. Det blev comeback under senhösten med en del fina resultat direkt. Nu är ”försäsongen” över.

– Jag är otroligt taggad nu och har fått en nytändning under dessa träningsmånader. Jag har haft en tuff träningsperiod med mest fokus på att bygga upp kroppen eftersom jag tappade mycket efter sex månaders frånvaro på grund av magen. Vi har finslipat lite teknik och tränat och tränat, säger hon.

I nästa omgång väntar 358-rankade Adrijana Lekaj.

– Jag vill inte ha för höga mål på mig själv nu direkt i comebacken men hoppas att vara topp 500 innan årets slut. Efter denna tävling åker jag tre veckor till Grekland och sedan flyter det på med tävlingar. Jag har saknat tävlandet extremt mycket, säger Cabaj Awad.

Flera svenska spelare jagar rankingpoäng

Ytterligare fyra svenska spelare är med i Oslo. Arezo Ghannadan fick en svår lottning och fick stryk mot andraseedade Pernilla Mendesova med 2-6, 3-6. Rebecca Gustafson föll mot 699-rankade Katarina Jokic med 2-6, 1-6.

Hanna Börjeson möter fjärdeseedade Justyna Jegiolka och Cornelia Lister inleder mot Malene Helgö.

Brenda Njuki är med i $10K Sharm El Sheikh och ställs där mot 395-rankade Lisa-Marie Moser i första omgången.

I Turkiet ($10K Antalya) är Julia Rosenqvist och Ida Jarlskog framme i kvalfinal. Julia har något att bita i då hon möter Anastasija Sevastova, en tidigare topp 50-spelare som gjort comeback i år och som vunnit de båda turneringar hon gjort under året. Ida möter 833-rankade Jainy Scheepens.

 

 

Föregående artikelArvid Norén klar för första huvudtävlingen
Nästa artikel14-åringen kvalade in i challenger

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här