Cedrik-Marcel Stebe gjorde comeback – slog Mridha

Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Efter 17 månaders frånvaro gjorde den förre topp 100-spelaren Marcel Stebe comeback i Futurekvalet i Antalya. Han gjorde det mot Jonathan Mridha – och vann i två raka set.

Efter att inte ha spelat alls under 2014 försöker den nu 24-årige tysken att ta sig tillbaka. 2012 var han rankad 71 i världen, men idag är han utan rankingpoäng. Jonathan Mridha kunde alltså fått en lättare lottning och nu är Stebe i kvalfinal, en match som ska spelas idag.

En hel del svenskar testar på Futurekval den här veckan. Jonathan Mridha och Christan Samuelsson blev utslagna i första kvalomgången. Axel Holm och Jeppe Johansson-Holm vann en match, men åkte ut i andra omgången.

Två svenskar har tagit sig till kvalfinaler. Fred Simonsson möter 793-rankade Lucas Gomez och Daniel Appelgren ställs mot 834-rankade Robin Stanek.

Tre svenskar försvann också i kvalet i Tunisien. Christoffer Solberg åkte ut i andra kvalomgången, Richard Solberg i den första. Elliot Carnello vann en kvalmatch mot en schweizare som på tio kvalmatcher aldrig vunnit ett set, men Carnello åkte sen ut i andra omgången.

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fed Cup-spelarna i USA

Susanne Celik och Sofia Arvidsson spelar båda i Arizona, i Suprise ($25K). Celik fick 301-rankade Bernarda Pera i första omgången. Arvidsson ställs mot ett wild card. Michaela Gordon är bara 15 år, men ändå rankad 682.

Malin Ulvefeldt gjorde comeback

Svenskintresse fanns det också i $10K-turneringen i Antalya. Malin Ulvefeldt som fick stora delar av förra säsongen spolierad gjorde comeback i kvalet, vann en match men åkte ut i andra kvalomgången. Emma Ek åkte också ut i andra omgången.

Rebecca Poikajärvi, som i nuläget är utan rankingpoäng, tog sig däremot in i huvudturneringen efter två kvalvinster. Det blir helsvenskt möte i första omgången. Fanny Östlund och Poikajärvi lottades mot varandra.

Cornelia Lister var i dubbelfinal förra veckan, en final som pga vädret fick spelas första igår, men det slutade med förlust. Lister möter den här veckan ett wild card, Mila Popvidova, i första omgången.

Svenskt i Egypten

Mirjam Björklund har fått ett wild card i Sharm El Sheikh och möter idag 691-rankade Camila Fuentes. Arezo Ghannadan, Linnea Malmqvist, Martina Malmqvist och Sara Amiri testade i kvalet. Martina Malmqvist klarade det och får spela huvudturneringen mot tredjeseedade Anna Morgina i första omgången.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.