Cedrik-Marcel Stebe gjorde comeback – slog Mridha

0
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Jonathan Mridha (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Efter 17 månaders frånvaro gjorde den förre topp 100-spelaren Marcel Stebe comeback i Futurekvalet i Antalya. Han gjorde det mot Jonathan Mridha – och vann i två raka set.

Efter att inte ha spelat alls under 2014 försöker den nu 24-årige tysken att ta sig tillbaka. 2012 var han rankad 71 i världen, men idag är han utan rankingpoäng. Jonathan Mridha kunde alltså fått en lättare lottning och nu är Stebe i kvalfinal, en match som ska spelas idag.

En hel del svenskar testar på Futurekval den här veckan. Jonathan Mridha och Christan Samuelsson blev utslagna i första kvalomgången. Axel Holm och Jeppe Johansson-Holm vann en match, men åkte ut i andra omgången.

Två svenskar har tagit sig till kvalfinaler. Fred Simonsson möter 793-rankade Lucas Gomez och Daniel Appelgren ställs mot 834-rankade Robin Stanek.

Tre svenskar försvann också i kvalet i Tunisien. Christoffer Solberg åkte ut i andra kvalomgången, Richard Solberg i den första. Elliot Carnello vann en kvalmatch mot en schweizare som på tio kvalmatcher aldrig vunnit ett set, men Carnello åkte sen ut i andra omgången.

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Fed Cup-spelarna i USA

Susanne Celik och Sofia Arvidsson spelar båda i Arizona, i Suprise ($25K). Celik fick 301-rankade Bernarda Pera i första omgången. Arvidsson ställs mot ett wild card. Michaela Gordon är bara 15 år, men ändå rankad 682.

Malin Ulvefeldt gjorde comeback

Svenskintresse fanns det också i $10K-turneringen i Antalya. Malin Ulvefeldt som fick stora delar av förra säsongen spolierad gjorde comeback i kvalet, vann en match men åkte ut i andra kvalomgången. Emma Ek åkte också ut i andra omgången.

Rebecca Poikajärvi, som i nuläget är utan rankingpoäng, tog sig däremot in i huvudturneringen efter två kvalvinster. Det blir helsvenskt möte i första omgången. Fanny Östlund och Poikajärvi lottades mot varandra.

Cornelia Lister var i dubbelfinal förra veckan, en final som pga vädret fick spelas första igår, men det slutade med förlust. Lister möter den här veckan ett wild card, Mila Popvidova, i första omgången.

Svenskt i Egypten

Mirjam Björklund har fått ett wild card i Sharm El Sheikh och möter idag 691-rankade Camila Fuentes. Arezo Ghannadan, Linnea Malmqvist, Martina Malmqvist och Sara Amiri testade i kvalet. Martina Malmqvist klarade det och får spela huvudturneringen mot tredjeseedade Anna Morgina i första omgången.

 

Föregående artikelElias Ymer pressade Robredo: ”Han var väldigt nära”
Nästa artikelAppelgren föll – men Simonsson kvalade in

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här