Celik besegrade den japanska ikonen

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Susanne Celik fick en kanonstart på syntetgräset i Fukuoka ($50K). Hon vann med 7-6, 7-5 över den japanska legendaren Kimiko Date-Krumm.

– Matchen var väldigt jämn och bra. Jag följde min gameplan bra och det var det som avgjorde. Jag servade och returnerade bra hela vägen. En annan nyckel var att jag rörde mig bra och fick tillbaka många bollar. Det är ett skönt kvitto på allt hårt arbete jag lägger ner varje dag, säger Susanne Celik.

44-åriga Date-Krumm är idag rankad 150, men har sedan comebacken för sju, åtta år sedan varit stadig på topp 100. Och japanskan lider definitivt inte av några ålderskrämpor utan är en av de bäst tränade än idag och rör sig bra. Det är en fin seger för Celik och det märks inte minst hos spelbolagen som hade ett odds på runt 1.25 på japanskan idag.

I andra omgången vänar en ny japanska, Erika Sema. Rankad 371 idag, men har annars de tre senaste säsongerna varit på topp 200. Sema har varit i kvartsfinal två år i rad i Fukuoka.

– Jag vet inte så mycket om henne, men jag ska ladda om och förbereda mig så bra jag kan för morgondagen, säger Susanne Celik.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.