Celik enkelt vidare i Luxemburg

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Susanne Celik tog en säker seger i 15K-turneringen i Luxemburg, men för Cornelia Lister tog kvaläventyret slut i Biarritz 100K-turnering.

Celik slog en hemmaspelare utan ranking, Eden Megan Chang, med 6-2, 6-0 och möter i nästa omgång 925-rankade Margot Decker.

Cornelia Lister visade igen att avståndet till spelarna kring 300-strecket är liten. Lister hade greppet om första set mot 297-rankade Xenia Knoll, men förlorade med 6-7, 2-6. Det här var andra kvalomgången i 100K-turneringen i Biarritz.

Där är det också klart att Rebecca Peterson får möta 7-seedade Romina Oprandi i första omgången. En spelare som är mycket ojämn, ofta skadad och som i år inte alls räckt till på WTA-touren men som vinner mycket på lägre nivå.

* * *

Apropå små skillnader. Anette Kontaveit kvalade in i US Open och gick till fjärde omgången. I juli var vi många som såg att Malin Ulvefeldt var väldigt nära att slå estländskan i Båstad-kvalet.

* * *

I Antalya kan  vi konstatera att trion Kajsa Rinaldo Persson, Jacqueline Cabaj Awad och Fanny Östlund fick lottningar med överkomlight motstånd till en början. Kan vi hoppas på svenska framgångar där i veckan?

 

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.