Celik: ”Tufft på denna nivå, men jag siktar högre”

1

Det blev en tresetare för Susanne Celik mot femteseedade Naomi Broady i japanska Kurume ($50K), men det slutade med förlust med 7-5, 2-6, 3-6 i den första omgången.

– Tuff match och bra spel, men tyvärr kunde jag inte knyta ihop säcken. Broady spelade en riktigt bra match och jag med för den delen. Jag spelade mycket bättre i denna match än i de andra tävlingarna, så det är positivt, säger Susanne Celik.

Turneringen spelades på samma typ av syntetiskt gräs utomhus, som i Fukuoka förra veckan. Broady slog en annan svensk spelare nyligen, Sofia Arvidsson, inomhus i England för en månad sedan. Då var det i två raka set.

För Celik gäller det att etablera sig på den här nivån. Hon möter hela tiden bättre rankade spelare och i Kurume är exempelvis An-Sophie Mestach, rankad 114, förstaseedad.

– Det är tufft på denna nivå, men det är ännu högre jag siktar. Då möter man ännu bättre spelare hela tiden, så jag tar med mig det positiva till nästa match som kommer att vara i juni, säger Celik.

Hon åker hem imorgon till Sverige igen för att träna. Kvalet till Franska Öppna känns avlägset. Det har bara varit ett fåtal återbud och så mycket har inte hänt på reservlistan.

– Paris tror jag inte det blir, är lite för mycket utanför för att chansa, säger Celik.

I juli är vi nog många som skulle vilja se Susanne Celik i Båstad i huvudtävlingen. Men då kommer det att krävas ett wild card, som många tyckte att Celik förtjänade redan för ett år sedan.

– Jag hoppas såklart, det vore extremt roligt. Det är en speciell tävling för mig, säger Celik.

Föregående artikelFlera svenskar vidare i Båstad
Nästa artikelYmer: ”Skönt att ta sig till nästa steg”

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här