Susanne Celik vidare: ”Har en jättebra känsla efter Fed Cup”

Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Susanne Celik (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

rSusanne Celik fick en bra start i första turneringen efter Fed Cup. 301-rankade Bernarda Pera besegrades med 6-4, 6-4 i den första omgången i Surprise i Arizona ($25K).

– Första matchen är alltid svårast och jag är glad att vara vidare. Jag spelade stabilt och höll lugnet hela tiden framförallt, säger Susanne Celik.

230-rankade Celik har gått som en raket på rankingen under det senaste året och uppvisar en stabilitet i den här typen av matcher. Dagens motståndare, Bernarda Pera, var i kvartsfinal i en 100 000-dollars i början på februari efter seger mot bland andra 130-rankade Jovana Jaksic och Pera spelade bland annat US Open-kvalet förra året.

Celik spelade tre turneringar i USA i januari med en plats i andra omgången i Plantation. Nu, efter Fed Cup, väntar ytterligare ett par veckor i USA.

– Jag har en jättebra känsla efter Fed Cup. Det var en kanonvecka, mycket nytt och spännande och det var bra kvalitet på träningarna hela veckan. Så det positiva tar jag absolut med mig, säger Celik.

I nästa omgång väntar världsettan bland juniorerna, Catherine ”CiCi” Bellis. Amerikanskan slog ju Dominika Cibulkova i US Open förra året.

Även Sofia Arvidsson är vidare till andra omgången. Arvidsson slog igår 15-åriga wild cardet Michaela Gordon med 1-6, 6-2, 6-2. I nästa omgång väntar tredjeseedade Johanna Konta.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.