Cornelia Lister: ”Försöker alltid spela dubbel”

Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det är Fed Cup-vecka, men vi har svenskt på banan även den här veckan ute i världen. Cornelia Lister har bytt underlag och miljö, från inomhusspel i England till grus i Turkiet.

Cornelia Lister vann sin första singelmatch idag i Belek uanför Antalya ($10,000) efter 6-3, 6-0 mot 858-rankade Angela Leweurs.

I helgen gjorde Cornelia Lister sin tionde dubbelfinal (ITF-turneringar mellan $10K och $25K), men någon sjunde titel blev det inte. Lister ihop med polskan Jegiolka föll i finalen mot det meriterande och rutinerade paret Jocelyn Rae/Anna Smith.

– Jag försöker alltid spela dubbel på varje tävling. Det är jättekul och ger extra träning. Det har också gått mycket bättre i dubbel efter jag har varit skadad hela tiden och inte behövt slå lika många slag i dubbeln, säger Cornelia Lister.

Apropå Fed Cup så är Båstadfinalisterna Rae/Smith dubbelteamet i det brittiska laget som just nu gör upp i Europagruppspelet i Ungern.

Lister är idag rankad 421 i dubbel och tio finaler och sex titlar på lite drygt två säsonger ger respekt på den här nivån.

– Det är lättare att hitta partner nu. Man känner spelarna bättre också. Jag spelar alltid med olika partners så första matchen är alltid svår. Jag skulle vilja hitta en partner att spela med hela tiden, säger Lister.

Den här veckan heter partnern Agata Baranska, en 21-årig polska som ifjol vann två dubbeltitlar på 10K-nivå.

– Det är första gången jag spelar med min partner i denna tävling. Hoppas vi kan kriga igenom första matchen. Sen går det nog lättare med samarbetet, säger Lister.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.