Madaras: ”Nu finns ingen press”

0
Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Efter de stora framgångarna i Båstad för några veckor sedan har Dragos Madaras kvalificerat sig för juniortävlingen i Franska öppna. Samtidigt visar Mikael Ymer fin form som är i final i juniortävlingen i Belgien. 

Dragos presenterade sig rejält för den svenska tennispubliken när han gick till final i futureturneringen i Båstad. Efter en vecka med träning i Helsingborg drog Madaras iväg till Paris för att spela kvaltävlingen till Franska öppna.

I den första kvalomgången besegrade svensk-rumänen det franska wildcardet Matteo Martineau med 6-2, 7-6. I kvalfinalen stod jämnåriga italienaren Marco Mosciatti på den andra sidan av nätet. Madaras vann relativt enkelt med 6-2, 6-2 och har därmed kvalificerat sig för sin första Grand slam-tävling i juniorsammanhang.

– Det kommer bli jätteroligt att spela min första huvudtävling i en Grand slam. Jag gjorde två bra matcher i kvalet där jag spelade bra från både forehand och backhand. Nu när jag är klar för huvudtävlingen finns ingen press. Jag har ett bra självförtroende efter Båstad och efter dessa två kvalmatcher, säger Madaras.

Hur är stämningen på Roland Garros?

– Det är jättestort. Det finns liksom folk överallt och det är mycket bra tennis.

Redan klar för huvudtävlingen är Mikael Ymer som fortsatt visar fin form efter futuretiteln i Båstad. Ymer är klar för final i juniortävlingen i Belgien (Grade 1) efter segern med 6-4, 6-1 mot britten Ryan James Storrie.

Föregående artikelTeam Catella-tjejerna i semifinal
Nästa artikelNy titel för Mikael Ymer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här