Dramatik när Lister tog sig till kvartsfinal

Cornelia Lister (Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Henrik Gustavsson/SweTennis)

Cornelia Lister är klar för sin första kvartsfinal i en 25000-dollars. Matchen i Turin mot Marina Kachar blev högdramatisk där Lister till slut kunde spela hem matchen efter tiebreak i skiljeset.

Det blev 4-6, 7-5, 7-6 där Listers mentala styrka sattes på prov mer än en gång. Första och andra set var oerhört jämna.

– Det var lätt för hon servade grymt bra i första och andra set. Jag hade några lägen i första set, men till slut var det hon som breakade mig. Men jag kände på mig att hon inte skulle kunna hålla det hela vägen och hängde kvar i matchen med min egen serve, säger Lister

I det tredje hade Lister 5-3 ett tag och fick sin första matchboll vid 40-30 och 5-4 i egen serve. Det här var en match med få servegenombrott och Kachar fick sitt blott tredje break fram till 5-5.

Lister sattes återigen under press när Kachar gick fram snabbt till 6-5, men Lister tog matchen till tiebreak.  Där var det 4-4 när Lister sedan vann tre raka poäng och kunde stänga matchen.

– Var väldigt bra mentalt idag. Kul att få vinna matcher och jag börjar få tillbaka känslan jag hade när jag var 16 och gjorde mina bästa resultat, säger Lister.

Bernarda Pera blir motståndaren i kvartsfinalen. De båda spelar för övrigt ihop i dubbel den här veckan.

Lika kul var det inte för Susanne Celik som gick motsatt väg. Där blev det 6-4, 6-7, 4-6 mot Dia Evtimova i en match där Celik hade greppet om det andra setet också. Men Evtiomova vann tiebreaket med 8-6 och vann även ett jämnt skiljeset.

I $10K Telavi, Georgien blev det förlust för Brenda Njuki. 4-6, 3-6 i andra omgången mot Zabirova.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.