Dröm eller mardrömsmotståndare för Lindell och Ymer?

Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Christian Lindell (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Christian Lindell och Elias Ymer är inne i main drawn i Paris efter fina kval. Ymer får nu möta Lukas Rosol och Lindell ställs mot Jo-Wilfried Tsonga.

Så här skrev undertecknad innan lottningen var gjord:

[su_pullquote align=”right”]
Första omgången:
Ymer (175)-Rosol (40)
Lindell (200)-Tsonga (15)
[/su_pullquote]
Mardrömsmotståndare: Berdych, Murray, Federer, Gasquet, Tsonga.

Kommentar: 95 % av svenskarna hade kallat detta drömlottning. Men i min värld så är en drömlottning en lottning där man har goda chanser att vinna. Inte en match där chanserna är så gott som obefintliga. De tre första namnen behöver inte redovisas. Gasquet och Tsonga? På hemmaplan lär inte dessa två ryka i en öppningsrunda mot kvalspelare även om Tsonga har varit skadad och Gasquet har fått ägna de senaste dagarna åt att dementera gayrykten.

Svåra motståndare: Robredo, Chardy, Rosol

Kommentar: Även om Chardy är ojämn som få så ska det till en del om han ska ryka i en öppningsrunda mot kvalspelare. Rosol är numera tämligen stabil. Självklart går han att rubba men han är stadig. Likaså gällande Robredo.

Frågetecken: F. Mayer, Verdasco, Gulbis

Kommentar: Har pratar vi spelare som har potential men det var länge sedan de visade detta. Florian har varit skadad i ett år och har alltid varit ojämn, Verdasco har förvisso fortfarande en hög högstanivå men lägstanivån är låg och den allmänna nivån inte speciellt hög numera. Gällande Gulbis behöver det inte sägas så mycket.

Inte omöjliga: Tomic, Granollers

Kommentar: Två spelare där Lindell/Ymer garanterat kommer att vara med i matchen. Tomic är inte bra på grus men uppträtt solitt under året. Granollers år har inte varit bra men är generellt bra i Grand Slam-turneringar där han ofta spelar femsetare mot alla typer av spelare.

Överkomliga: Kokkinakis, Becker, Mahut, kvalspelare, Stepanek, Duckworth

Kommentar: Kokkinakis har ringa erfarenhet på grus, Becker är verkligen ingen höjdare på underlaget. Det är sannerligen inte Mahut heller. Stepanek har icke grus som sitt favoritunderlag på långa vägar. Han har dessutom varit skadad och är långt ifrån någon form. Duckworth eller kvalspelare är också gynnsamt förstås.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.