Efter förlusten – nu väntar Roland Garros

Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Dragos Madaras (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Dragos Madaras tog sig ända till final i sin blott andra futureturnering. SweTennis mötte 17-åringen efter förlusten som nu siktar mot Roland Garros. 

– Jag känner mig fortfarande lite besviken. Det var nära, det var bra spel, säger Dragos Madaras en dryg halvtimma efter matchen.

Men svensk-rumänen öppnade matchen hänsynslöst och publiken på Drivan i Båstad fick flera gånger hålla andan när han skoningslöst manövrerade ut Mikael Ymer.

– Jag spelade riktigt bra i första. Men jag spelade många matcher igår så jag kände mig lite sliten.

Utöver den tuffa semifinalen, där han krampade i slutet, spelade Madaras två dubbelmatcher under fredagen. Men trots det tuffa spelschemat kämpade 17-åringen ända till slutet.

– Jag hade bra chanser till att bryta honom direkt i andra, men de chanserna tog jag inte vara. Därefter började Mikael komma in i matchen och spelade riktigt bra.

Men trots finalförlusten får Madaras tio ATP-poäng vilket placerar honom precis utanför de 1000 bästa i världen. Nu väntar juniortävlingen i Roland Garros där han ska försöka kvala in i huvudturneringen.

– Jag åker dit med min tränare Mattias Arvidsson, Johanna Larsson och min agent. Men innan jag åker blir det mycket träning i Helsingborg.

Detta var 17-åringens andra futureturnering, och frågan varför det inte har blivit mer är oundviklig. För denna vecka har han verkligen visat att hans spel är tillräckligt moget för spel på future-nivå.

– Jag vet faktiskt inte. Vi har spelat mycket juniortävlingar och har prioriterat en bra juniorrankning. Men jag ska spela mer futures och även en del sommartour här i Sverige under den närmaste tiden.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.