Efter segern – Julia Rosenqvist in på WTA-rankingen

17-åriga Julia Rosenqvist var en seger ifrån att få WTA-ranking för första gången och den segern tog hon idag i Båstad. Det blev klara 6-1, 6-2 mot Rebecca Poikajärvi.

Julia Rosenqvist
Julia Rosenqvist

– Jag spelade mycket offensivt hela matchen. I motståndarens serve var jag aggressiv i returerna. I mitt eget servegame skapade jag övertaget med bra servar, berättar Julia Rosenqvist.

Julia, som tog en seger i höstas i en ITF-turnering på hemmaplan och sin andra i Turkiet i mars, har nu de tre vinster inom ett år som krävs för att bli rankad.

– Självklart är jag jätteglad över att nu ha WTA-ranking men jag nöjer mig inte. Jag har fler delmål att uppnå, jag är sugen på flera vinster, säger hon.

Tillsammans med Ida Jarlskog har Sverige nu två tjejer födda 1998 med ranking. Det unga gardet laddade upp med läger i Båstad under förra veckan. Christian Bergström är hennes mentor sedan hon började spela tennis i Kungsbacka. Han är även hennes mentor på RIG i Båstad.

– Förberedelserna har varit toppen! På lägret spelade vi varje pass ute med mycket varierad träning. Vårt gäng är alltid kul att vara med. Vi alla tjejer peppar och sprider energi till varandra. Ola Kristiansson och Lars-Anders Wahlgren har coachat oss genom veckan jättebra, säger Julia Rosenqvist.

Spel efter regnuppehåll

Senare under dagen kunde spelet återupptas efter regn. Paulina Wulcan vände och vann mot Ina Kaufinger med 4-6, 6-3, 6-4. I andra omgången väntar tredjeseedade Dea Herdzelas.

Maja Örnberg vann svenskmatchen mot Anna Hermann med 6-4, 6-2 och såg till att RIG Lidköping fick med sig två spelare till andra omgången. Örnberg möter i andra omgången vinnaren mellan Cornelia Lister och Hanna Börjeson.

Mathilda Malm fick kliva in och ersätta Mirjam Björklund, men det blev förlust 2-6, 2-6 mot Nikki Luttikhuis.

Sista singelmatchen i hamn för dagen var Fanny Östlund mot Malin Ulvefeldt. Det blev 6-4, 6-2 till Ulvefeldt som i nästa runda möter fjärdeseedade Yuliana Lizarazo.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.