Efter seriespel – Arvidsson tillbaka på touren

Många svenskar spelar denna vecka i Bol, Kroatien. Flera av dem är vidare till den andra omgången, däribland Isak Arvidsson. 

Isak Arvidsson, som inte har spelet på touren sedan i slutet på april, var i dag tillbaka. Och sjundeseedade Arvidsson fick en tuff start i turneringen. Men hjosonen stod till slut som vinnare efter siffrorna 6-3, 6-7, 7-6.

– Det kändes bra men jag tycker att jag ska stänga matchen i andra set. Men sen är det starkt att komma tillbaka från 3-5 och 5-6 för att sedan höja mig otroligt mycket i tiebreak i avgörande, säger Isak Arvidsson.

Du har varit borta en dryg månad från touren, vart har du hållit hus? 

– Jag har spelet ligamatcher i Tyskland. Livet på futuretouren ger ingen bra inkomst direkt. Anledningen till att jag spelet i Tyskland är för att jag behöver pengar för att vara ute och tävla.

Men Isak Arvidsson var inte den enda svensken som var aktiv i Kroatien under måndagen. Sjätteseedade Markus Eriksson fick en behaglig första omgång då han besegrade Tomislav Draganja med siffrorna 6-2, 6-2. Christoffer Solberg är också vidare till den andra omgången efter seger mot 1008-rankade Leandro Partmann med 6-4, 6-4.

Samtidigt lyckades flera svenskar kvala in sig till huvudtävlingen i Bol, Kroatien. Collegespelarna Stefan Lindmark och Gustav Hansson samt Christian Samuelsson vann under måndagen sina kvalfinaler.

Under tisdagen väntar flera intressanta matcher i Kroatien. Bland annat ställs Fred Simonsson och Daniel Appelgren mot varandra.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.