Efter seriespel – Arvidsson tillbaka på touren

Många svenskar spelar denna vecka i Bol, Kroatien. Flera av dem är vidare till den andra omgången, däribland Isak Arvidsson. 

Isak Arvidsson, som inte har spelet på touren sedan i slutet på april, var i dag tillbaka. Och sjundeseedade Arvidsson fick en tuff start i turneringen. Men hjosonen stod till slut som vinnare efter siffrorna 6-3, 6-7, 7-6.

– Det kändes bra men jag tycker att jag ska stänga matchen i andra set. Men sen är det starkt att komma tillbaka från 3-5 och 5-6 för att sedan höja mig otroligt mycket i tiebreak i avgörande, säger Isak Arvidsson.

Du har varit borta en dryg månad från touren, vart har du hållit hus? 

– Jag har spelet ligamatcher i Tyskland. Livet på futuretouren ger ingen bra inkomst direkt. Anledningen till att jag spelet i Tyskland är för att jag behöver pengar för att vara ute och tävla.

Men Isak Arvidsson var inte den enda svensken som var aktiv i Kroatien under måndagen. Sjätteseedade Markus Eriksson fick en behaglig första omgång då han besegrade Tomislav Draganja med siffrorna 6-2, 6-2. Christoffer Solberg är också vidare till den andra omgången efter seger mot 1008-rankade Leandro Partmann med 6-4, 6-4.

Samtidigt lyckades flera svenskar kvala in sig till huvudtävlingen i Bol, Kroatien. Collegespelarna Stefan Lindmark och Gustav Hansson samt Christian Samuelsson vann under måndagen sina kvalfinaler.

Under tisdagen väntar flera intressanta matcher i Kroatien. Bland annat ställs Fred Simonsson och Daniel Appelgren mot varandra.

- Annons -

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt