Elias Ymer: ”Började tänka för mycket på rankingen”

0
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Förberedelserna för nästa säsong pågår för fullt i Växjö för Elias Ymer där han och ”Fidde” Rosengren har sin bas under träningsveckorna. Det är många timmar som kommer att avverkas i Strandbjörkshallen.

– Det är lätt att vara tränare för Elias Ymer. Hans driv kommer inifrån och han vill själv. Vad jag kan bidra med är framförallt organisation, så att han kan fokusera på sin tennis, säger ”Fidde” Rosengren i en intervju i P4 Kronoberg.

Det blir tre och en halvtimmes träning på förmiddagarna och lika mycket på eftermiddagarna. Som Elias berättat tidigare så ville han ha en tränare som var med honom mer än vad Galo Blanco kunde erbjuda.

– Men det var grym träning och sparring. Jag behövde träna med tuffare motstånd, säger Ymer.

Ymer ger ett eftertänksamt intryck i intervjun och reflekterar över vad som var mindre bra under 2015. Han säger också att han hade Stefan Edberg som förebild, för hans lugna personlighet.

– I slutet av säsongen började jag tänka för mycket på rankingen. Det blev en stress. Vi har inte satt något resultatmål nu, utan blir träningen bra så blir rankingen det med, säger Ymer.

Vad kan då utvecklas i spelet?

– Små moment som volley. Att spela mer vinklat och bli mer bestämd i returerna, nämner Ymer.

Föregående artikelMridha visar fin form i Qatar
Nästa artikelLaura Robson utnyttjar inte sin skyddade ranking – Brian Baker gör det

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här