Elias Ymer i Båstad: ”Har tagit svåra beslut”

Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Sverigeettan Elias Ymer är på plats i Båstad, detta år som ett affischnamn. Svensken berättar om Båstad, fördelarna med Barcelona och det svåra beslutet han tog när han flyttade.

– Det är alltid en speciell känsla att komma hit. Det känns jättebra att vara i Sverige igen, säger Elias Ymer på lördagens presskonferens.

30 minuter innan presskonferensen gjordes lottningen till huvudtävlingen. Den 130-rankade svensken ställs mot sjätteseedade Thomaz Bellucci, Brasilien.

– En tuff lottning. Bellucci har spelat bra under den senaste tiden.

Trivs med upplägget

Det är det tredje året Elias Ymer får ett wildcard till Swedish Open. En av skillnaderna är att svensken detta år är ett affischnamn.

– Jag har varit här sedan jag var elva. Då drömde jag om att komma in i players lounge och nu finns jag på affisch. Det har gått snabbt.

I våras tog Elias Ymer beslutet att lämna Stockholm och Good to Great för 4 Slam Tennis och Barcelona. Ungefär fyra månader senare berättar Elias att det var jobbigt, i alla fall till en början.

– De första åtta veckorna var jobbiga. Då hade jag hemlängtan och saknade min familj. Det var ett stort beslut att flytta. Jag har tagit beslut som en 18-åring inte vanligtvis tar.

Men Ymer berättar att han trivs med det nya upplägget i Barcelona.

– De största fördelarna med Barcelona är att jag spelar med spelare som är bland de 100 bästa hela tiden. Det är så svenskarna har lyckats genom åren. De har spelat med spelare som har varit bättre än dem själva, säger Ymer som är nöjd med sin tränare Galo Blanco.

– Han är riktigt bra. Jag trivs med honom och litar på honom. Han snackar inte hela tiden. Han säger saker när det behövs, berättar Elias som säger att måste bli mer konsekvent.

– Då kan det bli riktigt bra, säger Elias som troligtvis går in i tävlingen på måndag eller tisdag.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.