Elias Ymer missade chansen i Monte Carlo

4
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Elias Ymer i kvalfinal i Monte Carlo mot 149-rankade Denis Kudla kändes inte som en omöjligt uppgift. Nu blev det 4-6, 0-6 och Ymer bommade chansen att ta sig in i huvudturneringen.

Igår blev Berlocq skadad i matchen mot Ymer, lårskadad enligt obekräftade uppgifter, och det gav Ymer ett ypperligt tillfälle. Men idag var han inte nära.

Ymer fick kämpa hårt i sina egna servegem, där Kudla pressade fram breakbollar i stort sett i varje gem.

ymer-kudla-matchstats

Föregående artikelSkånska guld i Lag-SM
Nästa artikelLillebror Benneteau om livets hårda skola på futuretouren

4 KOMMENTARER

  1. Måste ju lira lite Challangers nu för att få chans till en räcka matcher. Går några nästa vecka, han lirar säkert i någon av dem

  2. Han verkar inte vara anmäld till någon Challenger nästa vecka, dock så är han anmäld till kvalet i Barcelona ATP 500. Han har ju bara spelat en Challenger det här året så känslan är väl att självförtroendet är gott och att han helst hoppar över Challenger-touren.

  3. Elias är inte mogen för ATP-spel. Han saknar de avgörande slagen i sin arsenal, ingen särskilt tung serve, forehand, utan måste förlita sig på att spela bort motståndarna. Har man de tunga avgörande slagen och fysiken så kan man snabbt slå sig in på ATP-touren, så är det inte i Elias fall. Tycker det tyder på en lite naiv inställning att efter några futuretitlar hoppa över challangertouren och ge sig på inte ATP250-tävlingar utan Masters och 500-tävlingar. Det håller inte och även om självförtroendet är gott så kommer ett minusfacit och bristande matchträning snart att fresta på självförtroendet. Tyvärr, för det vore jättekul med en svensk spelare som kan utmana på ATP-touren.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här