Elias Ymer pressade Robredo: ”Han var väldigt nära”

2
Elias Ymer (Foto: Dacoucou - CC BY-SA 2.0)
Elias Ymer (Foto: Dacoucou – CC BY-SA 2.0)

Elias fick ett wildcard till ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Svensken var inte chanslös, men var heller inte riktigt nära mot 17-rankade Tommy Robredo. Siffrorna skrevs till 4-6, 3-6.

– Ingen dålig match, säger Ymers tränare Gianluca Marchiori till SweTennis. 

Starten svensken fick var inte särskilt önskvärd. Spanjoren bröt Ymers serve direkt och det såg ut som det skulle bli väldigt tufft för 18-åringen. Men i nästa gem bröt Elias tillbaka. Därefter hade svensken en dålig period och Robredo gick upp till en 5-2-ledning och hade en setboll. Men skarasonen stod för en fin upphämtning till 5-4. Vid sidbytet fick Robredo behandling för sitt ömma knä, men det var inte ingen som hämnade den rutinerade spanjoren som vann det första setet med 6-4.

Elias Ymer fick en bättre start i andra och vann denna gång sitt första servegem. Men roligare än så blev det inte. Vid nästa servegem bröt Robredo, något som inte Ymer kunde reparera och siffrorna i andra set skrevs till 6-3 till Robredos fördel.

– Det var ingen dålig match. Det var tufft i början av första set men Elias kom tillbaka och var riktigt nära. Det är en bra erfarenhet för framtiden, säger Ymers tränare Gianluca Marchiori.

Därmed är Elias Ymers äventyr i Rio de Janeiro slut för den här gången.

Föregående artikelJohanna Larsson vann gruspremiären i Rio
Nästa artikelCedrik-Marcel Stebe gjorde comeback – slog Mridha

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här