Ellen Allgurin och Rebecca Peterson möts igen

Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Vad är det som händer? Ellen Allgurin och Rebecca Peterson spelar båda 25000-dollarsturneringen i Campinas, Brasilien, och lottades mot varandra. Igen.

Att vissa spelare möter varandra väldigt ofta händer, men det här måste vara snudd på rekord. De möttes så sent som för drygt en vecka sedan i WTA-kvalet i Rio. Samma sak hände i höstas under turnén i Australien, då de lottades mot varandra i första omgången i två turneringar i rad.

Den här gången var Rebecca direktkvalificerad och lottades mot en kvalspelare. Denna kvalspelare blev Ellen, som vann tre matcher i kvalet utan att tappa set. Rebecca har vunnit de fem senaste matcherna mot Ellen.

Som om det inte räckte med svenskmöten, så har vi också ett i USA ($25000 Rancho Santa Fe). Sofia Arvidsson och Susanne Celik lottades mot varandra i första omgången.

Johanna Larsson i Acapulco

Kan Johanna Larsson följa upp semifinalen i Rio med ett bra resultat i Mexico? Acapulco var tidigare en grusturnering, men gjordes om till förra året och spelas för andra året i rad på nya hardcourtbanor. Johanna sätts på prov direkt då hon möter 41-rankade Sloane Stephens. De möttes i US Open i höstas och då var det en jätteskräll. Matchen spelas ikväll.

Två svenskar vidare från Future-kval

Christoffer Solberg vann två kvalmatcher i El Kantaoui i Tunisien och har en bra chans att plocka nya rankingpoäng. Solberg möter i första omgången en ung tunisier, Majed Kilani, som fått ett wild card till huvudturneringen.

Svenskt blir det också i Turkiet. Daniel Windahl var direktkvalificerad och lottades mot en hemmaspelare, wild cardet och 980-rankade Barkin Yalcinkale. Igår skulle också kvalfinalen, den helsvenska, spelats mellan Jonathan Mridha och Fred Simonsson, men den kommer spelas först idag. Om vädret tillåter.

Två eller tre i Antalyas 10 000-dollars

Fanny Östlund och Kajsa Rinaldo Persson går in i huvudturneringen idag. Fanny möter 955-rankade Kimberley Zimmerman. Kajsa möter 991-rankade Polina Novoselova.

Malin Ulvefeldt har en fot inne i huvudturneringen. Hon vann första set med 6-2 i sin kvalfinal mot 1213-rankade Verena Meliss igår, innan matchen fick avbrytas.

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.