Ellen Allurgin: ”Cornelia spelade väldigt bra”

0
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Ellen Allgurin (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Damfinalen i Tabergsdalens vintertour blev en riktig holmgång mellan Ellen Allgurin och Cornelia Lister. Efter två och en halv timmes spel med många långa dueller stod Allgurin som segrare efter 4-6, 6-4, 6-3.

Lister inledde matchen bäst.

– Cornelia spelade väldigt bra, servade bra. Jag borde gått på bollen mer, men blev lite spänd. Jag missade några drivevolley och fick inte med mig självförtroendet, säger Allgurin som nu tog sin fjärde raka Vintertourseger.

Cornelia Lister hamnade i underläge 0-3 i första set men tog sedan fem raka gem. Redan vid 5-3 och i Ellens serve hade Lister sina första setbollar. Allgurin klarade det men i egen serve behövde Lister bara en setboll för att spela hem det första setet.

Lister hade momentum i matchen och gick fram till 2-0 i andra set.

– Där hade jag chansen, men jag kände mig tung idag, säger Lister som också har januari som träningsmånad.

Faktum är att andra set hade kunnat gå åt vilket håll som helst, så jämnt var det. Spelarna följdes sedan åt, fram till tionde gemet då Allgurin fick ett break fram till setvinst. I tredje set hade Allgurin mest energi och kunde spela hem matchen.

Vintertouren i januari har hållit mycket hög kvalitet. I somras byggde Ellen Allgurin upp en vinnande känsla då hon vann allt på Sommartouren och i höst och vinter har Cornelia Lister fått visa sin kapacitet.

– Jag behövde spela många matcher och det har jag fått, säger Lister som också spelade väldigt stabilt i elitserien och vann guld med Fair Play TK.

Vintertouren är ett ypperligt tillfälle för alla svenska spelare att få matchträning i januari när det internationellt sett finns relativt få turneringar att välja på. Dessutom får de unga spelarna chansen att möta erfarna och rankade spelare som Allgurin (366) och Lister (702).

För Listers del väntar nu en 10000-dollars i Sunderland i England nästa vecka. Allgurin spelar även vintertouren i Borås innan hon åker till Brasilien i februari och en 25000-dollars i Sao Paulo.

FINALER

Ellen Allgurin – Cornelia Lister 4-6, 6-4, 6-3

SEMIFINALER
Cornelia Lister Fair Play TK – Anette Munozova Näsbyparks TK 6-1 uppgivet
Klara Alenäs Lidköpings TK – Ellen Allgurin Värnamo TK 1-6, 1-6

(mer om Ellen Allgurin och Cornelia Lister kommer senare)

Föregående artikelFigueroas mål: 100 titlar på touren
Nästa artikelSkadeproblem över för Cornelia Lister

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här