Eriksson strået vassare än Ymer: ”Väldigt tufft”

0

Markus Eriksson vann en intensiv tresettare mot Ymer. Fred Simonsson utklassade sitt motstånd. Swetennis sammanfattar dagens matcher från Karlskrona. 

I den högintressanta matchen mellan den tidigare sverigeettan Markus Eriksson och talangen Mikael Ymer drog den förstnämnde det längsta strået. Efter cirka tre timmar var matchen över och då stod Markus Eriksson som segrare med siffrorna 6-3, 6-7, 6-3.

– En väldig fysisk match med många långa bolldueller. Det är långsamma banor här och ”Micke” missar nästan ingenting så det var väldigt tufft idag, säger Markus Eriksson till Swetennis.

Kändes det något speciellt innan matchen i dag med tanke på motståndet?

– Nej, det är en tävlingsmatch så det spelar ingen roll vem jag möter förutom att jag var förberedd på att möta en bra motståndare.

Wildcardet Fred Simonsson tog sig tillbaka på ATP-rankningen i måndags. Nu väntade tuffare motstånd i form av Richard Gabb, rankad 573. Men stockholmaren brydde sig inte om rankningen och fullständigt malde ner i britten och är klar för kvartsfinal efter siffrorna 6-1, 6-1.

Tobias Blomgren visade också att formen är på uppgång efter en meriterad seger mot finländaren Henrik Sillanpaa, rankad 574. Blomgren möter i kvartsfinalen Christoffer Solberg som vann svenskmötet mot 17-åringen Sam Taylor med 6-4, 7-5. 

Matchen mellan Jacob Adaktusson och Morgan Johansson blev en lång historia. Den rutinerade Adaktusson vann svenskmötet med siffrorna 6-4, 5-7, 6-2.

Föregående artikelMridha lämnar återbud: ”Halsont och förkylning”
Nästa artikelStockholmarna dominerar i Karlskrona

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här