Eriksson vidare – men Ymer utslagen i Heraklion

0
Mikael Ymer (Foto: Richard van Loon - tennisfoto.net - https://www.flickr.com/photos/ravanloon)
Mikael Ymer (Foto: Richard van Loon – tennisfoto.net – https://www.flickr.com/photos/ravanloon)

Chanserna till svenska framgångar i Future- och ITF-tävlingarna minskade drastiskt redan efter de första omgångarna.

I ett blåsigt Heraklion i Grekland hade Markus Eriksson en överkomlig uppgift i den första omgången i futuren där. Det blev stabila 6-1, 6-3 för Eriksson mot den 21-årige Mauricio Cassimiro. Brassen, som bäst rankad 1568, fick en plats i huvudturneringen som lucky loser.

Mikael Ymer, som klarade kvalet i helgen, fick också en brasilianare som motståndare men den betydligt mer erfarne Wilson Leite. 25-åringen, som för övrigt slog Elias Ymer förra sommaren, besegrade också Ymer den yngre. 6-4, 6-0 blev det för Leite mot den 16-årige Ymer, som nu gjorde sin åttonde match på elva dagar. Kanske inte så konstigt att det då var tomt i tanken i andra set.

Den tredje svensken i Heraklions futuretävling, Jonathan Mridha, går in imorgon mot 1282-rankade Antoine Bellier.

Morgan Johansson kvalade in i Qatar, men förlorade i första omgången mot David Rice. Den sjätteseedade britten vann med 6-2, 6-2.

Christian Lindell spelade en future i Chile på grus, men det blev bara en match för den tredjeseedade svensken. Chilenaren Guillermo Rivera-Aranguiz, rankad 441, vann en mycket jämn tresetare. Det blev 7-6, 3-6, 7-6 och där tiebreak i sista set inte blev spännande. Chilenaren vann fyra raka poäng där och darrade aldrig. 13 ess gjorde Lindell, vann flest poäng i matchen, men förlorade ändå.

Sofia Arvidsson utslagen i $25,000 Barnstaple

På damsidan är det faktiskt färdigspelat för samtliga seniorer. I Barnstaple, England ($25,000) försvann Sofia Arvidsson redan i första omgången mot 167-rankade Naomi Broady. Brittiskan, som har en bra serve, gjorde elva ess och vann med 6-3, 6-4.

Cornelia Lister bommade i kvalet till turneringen, men finns med i dubbeln.

I Heraklion spelas det inte bara futureturnering utan också en 10K-dollars. Tyvärr försvann Jacqueline Cabaj Awad direkt idag i öppningsmatchen mot 653-rankade Anna Zaja. Tyskan har en kapacitet inombords som en gång tog henne till 300-strecket och hon vann med klara 6-1, 6-3.

17-åriga Sara Amiri fick ett wild card till turneringen. Det blev förlust för Amiri mot 608-rankade Komardina med 2-6, 2-6.

Arezo Ghannadan och Fanny Östlund tog sig till kvalfinaler, men båda förlorade där.

 

Föregående artikelRobert Lindstedt/Jürgen Melzer vidare i Houston
Nästa artikelSka fler spelare kunna försörja sig på sin tennis?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här