Efter regnet – Christian Lindell segrare: ”Jäkligt fokuserad”

llindellChristian Lindell har fått en drömstart på säsongen. I finalen i Plantation, Florida slog han Julian Lenz med 7-5, 6-0 och därmed har svensken bärgat sin åttonde futuretitel. 

Vid ställningen 3-3 under söndagen öppnades himmelen och match avbröts. När matchen återupptogs under måndagen haglade servegenombrotten. Vid ledning 5-4 räddade svensken två setbollar och tog tre raka gem. Därmed var första set i hamn för Lindell.

– Jag servade jättedåligt i första set då jag bara satte 30 procent av förstaservarna. Men när han hade setbollar spelade jag bra, säger Christian Lindell till SweTennis.

I andra set fick svensken igång sin serve som under första set varit blek. Det resulterade en total utklassning i andra set med siffrorna 6-0. Den 23-åriga svensken kunde därmed inte fått en bättre start på året. I och med turneringssegern får Lindell 18 nya ATP-poäng vilket gör att han klättrar cirka 30 placeringar, därmed kommer han befinna sig bland de 250 bästa i världen om en vecka.

– Jag breakade direkt i andra. Därefter vek han ner sig. Jag var starkare mentalt matchen igenom, säger svensken som fortsätter:

– Jätteskönt att börja året med en titel. Det var inte så bra spel men jag var jäkligt fokuserad och returnerade bra.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.